Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump la președinția SUA, are lacune de memorie din ce în ce mai frecvente la ieșirile sale în public. După ce se pronunțase pe 15 octombrie ca și când ar fi candidat pentru Senat, iar pe 25 octombrie spusese din greșeală că democrații lui ar fi creat „cea mai extinsă organizație de fraudare a alegerilor” din istorie, în cele din urmă acesta a vorbit despre „George”, adversarul său în cursa electorală, confundându-l probabil pe Donald Trump cu mai vechiul președinte George W. Bush. O fi din cauza vârstei sau a cititului prea des de pe prompter

În cadrul campaniei online „I will vote concert”, Joe Biden face următoarea gafă: „Ce fel de țară vom fi? Cu încă 4 ani de George... George... ne vom găsi într-o poziție în care, dacă Trump este reales, vom fi într-o lume diferită”. El și-a redresat afirmația în a doua parte a ei după ce soția sa, Jill Biden, i-a suflat că este vorba despre Trump.

Președintele în exercițiu nu a scăpat ocazia să îl taxeze pe contracandidatul său „democrat”:

„Joe Biden m-a numit ieri George. Nu și-a putut aminti numele meu. A primit ajutor din partea moderatorului pentru a duce interviul la bun sfârșit. Cartelul Fake News lucrează peste normă pentru a-i acoperi greșeala”, a scris Donald Trump, luni, pe Twitter.
 
 
Pentru a întregi perspectiva asupra lui Biden, amintim că acesta s-a pronunțat pentru recunoașterea „drepturilor” transsexualilor inclusiv în cazul copiilor de 8-10 ani care se pretind a fi de gen opus sexului biologic.