ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Burcioiu, un jurnalist de front al presei post-decembriste, dublu vaccinat dar infectat cu Covid, se află internat de două săptămâni la Matei Balș. Ziaristul a respectat toate normele impuse, mască etc, după cum relevă colegii săi. În plus, s-a vaccinat pentru protecția sa, conform reclamei oficiale, cu ambele doze ale serului experimental Pfizer, în lunile aprilie și mai. Dar acum este internat cu Covid și dublă pneumonie alături de alți dublu-vaccinați, ca artista Elena Merișoreanu, și pe unde au trecut deja Sorin Oprescu și Alexandru Arșinel, de asemenea protejați de Covid cu schema completă. Dacă patru personalități dublu vaccinate au ajuns la Matei Balș zilele acestea - despre care aflăm doar pentru că sunt persoane cunoscute - ne punem fireasca întrebare câți dublu vaccinați și protejați „beton”, „sigur și eficient”, sunt internați de fapt la Balș și al cui este mai exact „valul 4”?

Apropiații jurnalistului Cristian Burciouiu au reacționat pe rețelele sociale:

„Fratele nostru este în suferință! Burcioiu Cristian om de care se leagă istoria presei post-comunism este internat la Spitalul Matei Balș. Ma rog pentru sănătatea lui și vă rog să o faceți și voi! Mi-a transmis ca este bine îngrijit, dar haideți sa fim alături de el. Doamne ajuta! ”, a scris jurnalistul veteran Petrișor Cană pe 11 septembrie, pe contul său de Facebook.

A doua zi, pe 12 septembrie, Simona Ionescu, redactor șef la Evenimentul Zilei, publică câteva amânunte despre starea colegului nostru de presă:

„Pentru colegii jurnaliști, în primul rând!

Sâmbătă seara am vorbit cu ziaristul Cristian Burcioiu, fost coleg din echipa mea de reporteri speciali/investigatori de la Evenimentul zilei. Este internat de 4-5 zile la spitalul Matei Balș, cu Covid. E dependent de oxigen fiindcă are dublă pneumonie. Cu masca de oxigen ajunge la saturație de 98-99%. Obosește când o scoate ca să meargă câțiva pași. I se face tratament, personalul medical este foarte dedicat pentru toți pacienții și speră să treacă cu bine peste încercare. Cristi nu are alte afecțiuni, exclus diabet.

Acum vine știrea cu informația de neînțeles. Este vaccinat cu două doze de vaccin anti-covid. Și, spune că a respectat regulile chiar și așa: purtat mască, spălat mâini...

Vom vedea care va fi evoluția în următoarele zile. Să ne rugăm pentru sănătatea lui.”

Zilele următoare, Simona Ionescu revine cu noi detalii:

„Am vorbit si azi cu Cristi Burcioiu. Vă multumeste pentru mesaje și pentru că nu l-ați uitat, cei cu care nu s-a mai văzut demult. Continuă tratamentul medicamentos plus vitamine și i s-a redus din concentrația de oxigen. Cât e cu masca de oxigen are saturație de 98-99 la sută, fără, scade la 90, chiar și la 80. Spune insă că e mai bine, că analizele sunt mai bune. Doamne ajută să treacă cu bine!”

După alte câteva zile, colega noastră de la EvZ ne aduce noi vești, mai bune, despre Cristi Burcioiu:

„E mai bine, analizele de sânge bune. Sunt încă probleme cu respirația, dar știe că trebuie răbdare. Parcă nu mai tușește foarte mult și obosește mai puțin când e nevoit să scoată masca de oxigen și să meargă la baie. Nu a mai făcut deloc febră de zile bune. Doarme mult, iar asta îi face bine. Face în continuare tratament, dar i-au mai redus din medicație, semn că e mai ok decât în urmă cu o săptămână.

I-am spus de mesajele voastre și vă mulțumește.

L-am intrebat ce vaccin a făcut și când. Pfizer, făcut în aprilie-mai, 2 doze.

Postările Simonei Ionescu au atras numeroase comentarii de îmărbătare ale unor ziariști dar și ale unor specialiști în sănătate, din care redăm câteva:

„Faptul ca se folosește un vaccin netestat suficient și nimeni nu-și asumă răspunderea este deja crimă împotriva umanității”

Sorin Ovidiu Balan, „tătic” al jurnaliștilor de investigații:

„Simona, pe Cristi il stiu de cand era copil. Am lucrat cu mama lui in aceeasi redactie. Sa-i dea Dumnezeu insanatosire grabnica! Saturatia, chiar ajutat de oxigen, e buna. Da sperante de vindecare. Dincolo de asta, ar fi crunt ca suferinta lui Cristi sa fie o marturie a nemerniciei care pare din ce in ce mai evident ca se ascunde în spatele acestei pandemii. Sunt deja prea multe lucruri care nu se potrivesc. Iar faptul ca se foloseste un vaccin netestat suficient si nimeni nu-si asuma raspunderea este deja crima impotriva umanitatii, asa cum se intelege ea prin sentinta de la Nurnberg. Vaccinarea asta, devenita practic obligatorie, inseamna experimente medicale pe oameni. Infractiune care se pedepseste cu detentia pe viata, confiscarea averii si nu se prescrie. Sper, din nou ca suferinta lui Cristi sa se termine cat mai curand si sa-l vedem sanatos acasa.”

Paul Amarica: „Deci nici vaccinul nu te mai fereste de gravitatea covidului… O prietena a dezvoltat reactii foarte grave la 13 h dupa ce a primit a doua doza de Pfizer.”

Lucian Duță: „Aceste cazuri demonstrează cât de relative sunt informațiile despre acest vaccin experimental și mai ales cât de mult se minte! Este dificil să nu-ți pui întrebări despre eficiența reală a acestor vaccinuri și mai ales despre interesele comerciale ale unor giganți farmaceutici care pompează din greu bani într-o propagandă care devine orwelliană.”

Grama Mihaela, Medic primar medicină internă Brașov, este de părere că i s-a greșit diagnosticul și, ca atare, și tratamentul:

„1. I s-a greșit diagnosticul. Ori are "dublă pneumonie" (boală microbiană), ori are covid (boală virală).
2. În pneumonie se indică antibiotice, nu oxigenoterapie.
3. Dacă nu are toleranță la efort = are bronșită spastică = are nevoie de bronhodilator și de expectorant, nu de O2.
4. Malpraxis.”

Simona Ionescu îi explică: „Doamnă, a fost testat de câteva ori, a iesit pozitiv. La CT pulmonar s-a văzut dubla pneumonie. Fix asa au povestit si Marcel Pavel, si Toni Grecu. Nu stiu, si nu am scris, ce tratament medicamentos face. E bine să nu acuzăm, dacă nu avem toate elementele.”

Medicul din Brașov revine: „Simona Ionescu ...1. Este bine să sesizăm cât se minte în mediul spitalicesc.

2. Pneumonia, "dublă" sau simplă, nu are nevoie de CT, pentru a fi diagnosticată. O simplă radiografie cardio - pulmonară de față este suficientă. Dar, atunci, cum s-ar mai încărca devizul spitalizării? La scoruri de concendiu în Emirate?

3. Nu ați scrise despre tratamentul medicamentos. Ați scris despre oxigen. Eu am detaliat erorile de diagnostic și de terapie. Ați dat suficiente amănunte, pentru a putea exista o bună încadrare a cazului medical.

4. Ce au povestit ceilalți doi nu este relevant. Chiar nu. Orice caz medical se judecă univoc și individual.

5. Testat? Testul dă 78% fals pozitivi și, oricum, este un test despre o potențială infecție.

Zeci de jurnaliști, la care ne adăugăm și noi, îi transmit lui Cristi Burcioiu prin intermediul Simonei Ionescu și al acestui articol sănătate și o revenire cât mai grabnică în activitate. Doamne, ajută!