ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Adrian Onciu face pe contul său de Facebook două comentarii pertinente despre măsura de introducere a obligativității măștilor pentru elevi de la începutul anului școlar, transmisă de ministrul Sănătății Ioana Mihăilă ministrului Educației Sorin Cîmpeanu și discutată chiar în aceste momente la Cotroceni de cei doi împreună cu președintele Klaus Iohannis:

„ISRAEL, MIHĂILĂ, MĂȘTI / Interesantă situația din Israel, una dintre campioanele vaccinării. Vedem pe grafic faptul că ieri s-a atins deja numărul maxim de cazuri noi din valul precedent – 10.087.

 


Nici la decese și cazuri grave situația nu-i tocmai roz. Ne amintim ce veselie era în mass-media, între valurile 3 și 4, când scăderea numărului de cazuri noi a fost pusă exclusiv pe seama Pfizer (deși între valurile 2 și 3 aceeași scădere s-a produs în mod natural).

Cu toate că OMS nu recomandă (încă) a treia doză de vaccin, specialiștii din Israel susțin că aceasta ar încetini răspândirea virusului. Peste 1,5 milioane de oameni din 9,3 milioane de locuitori ai țării au primit a treia doză.

Unii experți zic că imunitatea dobândită nu ține nici măcar 6 luni. Alții, că ce-i greu abia de-acum urmează, cu tulpini imposibil de neutralizat.

Probabil că la finele valului 4 în Israel vom avea o imagine destul de clară a eficienței vaccinului Pfizer.

Cert este că Institutului Național de Sănătate Publică din România a actualizat metodologia de supraveghere pentru Covid-19. Potrivit acesteia, ”contact direct” este considerată persoana care a stat într-o sală de clasă, de ședințe sau de așteptare a unui spital, cu un caz de Covid-19 la o distanță mai mică de doi metri, timp de minimum 15 minute.

Caz concret: sală de clasă în orice școală din România. Copiii stau în aceeași încăpere 4-6 ore (unii chiar mai mult, la after-school). Ministrul Mihăilă îi forțează să poarte măști medicale din 13 septembrie, în pofida tuturor evidențelor. INSP spune clar că, după doar 15 minute petrecute în aceeași încăpere cu un purtător, oricine devine automat ”contact direct”, indiferent de câte măști ar avea pe față (și indiferent din ce material). Deci există posibilitatea clară ca virusul să fie dat mai departe, fără legătură cu așa-zisa protecție.

Și atunci, ce rost are măsura impusă de Mihăilă? Doar ca să ne batem cu pumnul în piept că ”am făcut orice era omenește posibil”? Oare Mihăilă poartă mască medicală 6 ore pe zi, non-stop?

Din ciclul ”Noi muncim, nu gândim”

Măștile textile vor fi interzise în școli. Ioana Mihăilă: Elevii și studenții, obligați să poarte la ore măști de uz medical (libertatea)
vs.
Majoritatea măștilor faciale obișnuite au o eficiență de doar 10% în interior împotriva Coronavirus. Se recomandă folosirea măștilor N95 și ventilația interioară – studiu canadian (g4media)

…..

Așadar, măștile de uz medical (alea albastre) nu sunt bune de nimic, cu toată recomandarea ministrului Mihăilă. Pot fi doar mult mai alergice, după 6 ore de purtat non-stop.

Dacă unul dintre colegi este infectat, recomandarea d-nei Mihăilă ajută ca frecția la un picior de lemn. Ar trebui ca toți copiii/studenții să poarte măcar modelul N95 (zece bucăți – 86 de lei) și să fie multă ventilație în sălile de curs. Adică geamuri deschise aproape non-stop.

Ce vrea ministrul Sănătății este să insufle o falsă senzație de siguranță. Să stea părinții liniștiți, că guvernul se mișcă bine.

Heirupism clasic, de nici două parale. Specific USR PLUS. Un fel de plexiglas model Anisie, dar mai cu ștaif, mai cu pretenții.”, conchide jurnalistul Adrian Onciu.


Citiți și În atenția miniștrilor Educației și Sănătății: Măștile nu protejează împotriva transmiterii virusului Covid-19. STUDIU CDC chestionat de New York Magazine