ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CNCD, instituția care funcționează pe bani publici, implicată în ultima perioadă în numeroase scandaluri care au determinat mai multe voci din spațiul public să ceară desființarea ei, sfidează cu bună știință și Anul Centenarului.  Considerată, în urma unor decizii aberante luate în ultima vreme, drept o „unitate polițienească”, CNCD, instituția condusă de  Csaba Asztalos Ferenc, se alătură și celorlalte instituții publice ale statului român care boicotează public marcarea anului Centenarului Marii Uniri, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.

Jurnalistul amintește că pentru a marca Anul Centenarului Marii Uniri, Guvernul României a pus în practică un plan de comunicare unitară la nivelul administrației publice a statului român. Parte a acestui plan o reprezintă identitatea vizuală a Centenarului Marii Uniri, instituțiile publice având obligația legală a de reproduce sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale.

Astel, potrivit prevederilor art. II alin. 1 din O.U.G. nr. 22/2018 „Începând cu data intrării în vigoare Ghidului de identitate vizuală a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial și până la sfârșitul anului 2018, autoritățile și instituțiile publice, precum și instituțiile din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora, indiferent de modalitatea de finanțare, au obligația aplicării măsurilor de identitate vizuală prevăzute în acesta”.

UDMR, prin reprezentanții săi în foruri și organisme politice din teritoriu, au decis însă să boicoteze decizia Guvernului privind Anul Centenarului, refuzând în mod ostentativ să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale.
 
Șeful CNCD, UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc, nu putea face notă discordantă cu cei din Uniune, refuzând și el să respecte legea și să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale, scrie Dan Tanasă, prezentând  câteva documente emise anul acesta de CNCD pe care nu este reprodusă sigla Centenarului Marii Uniri.