CNCD, instituția care funcționează pe bani publici, implicată în ultima perioadă în numeroase scandaluri care au determinat mai multe voci din spațiul public să ceară desființarea ei, sfidează cu bună știință și Anul Centenarului.  Considerată, în urma unor decizii aberante luate în ultima vreme, drept o „unitate polițienească”, CNCD, instituția condusă de  Csaba Asztalos Ferenc, se alătură și celorlalte instituții publice ale statului român care boicotează public marcarea anului Centenarului Marii Uniri, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.

Jurnalistul amintește că pentru a marca Anul Centenarului Marii Uniri, Guvernul României a pus în practică un plan de comunicare unitară la nivelul administrației publice a statului român. Parte a acestui plan o reprezintă identitatea vizuală a Centenarului Marii Uniri, instituțiile publice având obligația legală a de reproduce sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale.

Astel, potrivit prevederilor art. II alin. 1 din O.U.G. nr. 22/2018 „Începând cu data intrării în vigoare Ghidului de identitate vizuală a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial și până la sfârșitul anului 2018, autoritățile și instituțiile publice, precum și instituțiile din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora, indiferent de modalitatea de finanțare, au obligația aplicării măsurilor de identitate vizuală prevăzute în acesta”.

UDMR, prin reprezentanții săi în foruri și organisme politice din teritoriu, au decis însă să boicoteze decizia Guvernului privind Anul Centenarului, refuzând în mod ostentativ să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale.
 
Șeful CNCD, UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc, nu putea face notă discordantă cu cei din Uniune, refuzând și el să respecte legea și să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale, scrie Dan Tanasă, prezentând  câteva documente emise anul acesta de CNCD pe care nu este reprodusă sigla Centenarului Marii Uniri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews