ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kenny Ejim, un jucător de baschet canadian în vârstă de 27 de ani, a murit subit în timpul unei competiții sportive din Bahrain. Sportivul evolua cu echipa sa, Al-Najma, în Bahraini Premier League, a declarat marți the Canadian Elite Basketball League (CEBL), într-un comunicat care confirmă decesul, însă nu precizează cauza morții, a informat Evenimentul Zilei.
 
„Liga canadiană de baschet de elită (The Canadian Elite Basketball League) transmite cele mai profunde condoleanțe familiei lui Kenny Ejim, care a decedat în timp ce juca cu Al-Najma în prima ligă din Bahrain. Kenny a jucat pentru Hamilton Honey Badgers în sezonul trecut și cu Saskatchewan Rattlers în 2020.

Fiind un tânăr jucător din Brampton, Ontario, care și-a îmbunătățit constant cariera la nivelul următor, Kenny a fost un exemplu pentru ceea ce înseamnă liga noastră. Munca sa asiduă și personalitatea sa contaminantă i-au motivat coechipierii și i-au inspirat pe jucătorii mai tineri să își urmeze visele. Pe cât de mult a obținut Kenny de la joc, pe atât de mult a dat înapoi.

Condoleanțe și rugăciunile noastre sunt alături de toți cei care l-au cunoscut pe Kenny ca membru al familiei, prieten și coechipier. Ne va lipsi foarte mult”, a transmis The Canadian Elite Basketball League (CEBL) într-o postare pe Facebook
 
De origine canadiană, Kenny Ejim a îmbrăcat maioul celor de la Hamilton Honey Badgers în sezonul trecut și a evoluat pentru Saskatchewan Rattlers în anul 2020. Potrivit directorului executiv al CEBL, Mike Morreale, baschetbalistul de culoare a mers în Bahrain pentru a-și continua cariera în extrasezon și pentru a-și îmbunătăți aptitudinile. El era cel mai important component al echipei sale.

Reamintim că Guvernul Canadei a impus ordine de vaccinare obligatorie cu serurile experimentale Covid pentru o serie de angajați din mai multe domenii (printre care și șoferilor de camion). Sportivii sunt cel mai adesea constrânși de clubul în cadrul căruia evoluează să se vaccineze anti-Covid ca să poată continua să joace, mai ales când vine vorba să facă deplasări în străinătate.Printre reacțiile adverse ale serurilor experimentale, cele mai frecvente sunt cheagurile de sânge sau afecțiunile cardiace (miocardite și pericardite). În ultimul an, de când a început campania de inoculare Covid, relatările despre sportivi tineri care au leșinat sau chiar au murit pe teren în timpul meciurilor s-au înmulțit simțitor. Decesele sunt subite, survin de obicei în urma infarctului și nu au legătură cu afecțiuni preexistente (la vârste sub 30 de ani și la condiția fizică a sportivilor nici nu se pune problema de așa ceva).