ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atentate pe bandă rulantă la ființa noastră națională. După Oradea, unde a fost eliminat Mihai Viteazul și Mihai Eminescu este ținut într-o cutie de carton de șase ani, și situația din Turda, de unde se vrea îndepărtarea lui Avram Iancu, un nou caz este semnalat redacției Buletin de Carei de către locuitori din Transilvania, mai exact din Târgu Mureș.

Dragoș Burghelia de  la Forumul Civic al românilor ne supune atenției faptul că primarul Soos Zoltan din Târgu Mureș vrea să dezvelească o statuie a  lui Iancu de Hunedoara fără nicio inscripție în limba română!

Nu deranjează doar faptul că Legea 500/2004 privind utilizarea limbii române în spațiul public este călcată în picioare ci faptul că este atacată identitatea noastră națională tocmai în țara noastră, ROMÂNIA!

Actele emise, precum  memoriul de prezentare, certificatul de urbanism, documentația tehnică și chiar Hotărârea de Consiliu Local, prevăd „Amplasare bust Iancu de Hunedoara” dar în realitate pe soclu a fost scrijelită o cu totul altă denumire.

În timp ce pe întreg teritoriul României, pe monumentele închinate acestei personalități istorice este specificat în mod corect și legal numele IANCU DE HUNEDOARA, la Târgu Mureș apare „Iohannes de Hunyad”!

Românii sunt chemați din nou să ia atitudine  și să facă scut în jurul lui Iancu  de Hunedoara de această dată!

Rușine primarului Soos Zoltan care nu vrea să apară numele lui  Iancu de Hunedoara în limba română dar acceptă toate avantajele financiare ce decurg din calitatea sa de demnitar al statului român. Vă plac doar banii românești domnule primar nu și numele strămoșilor noștri?

Primarul vrea dezvelirea statuii pe repede înainte, pe 30 iulie 2022, dată care nu are nicio semnificație  legată de Iancu de Hunedoara. Pe data de 11 august se împlinesc 566 de ani de la moartea sa.

Vom merge dacă e nevoie  în fiecare oraș unde ne sunt atacate simbolurile  și ființa națională!

Pe cine deservesc guvernanții din România domnule premier Ciucă?

Cât mai umiliți și vă mai bateți joc de românii din Transilvania? 

„Voi ce-aveți îngropat aici?
Voi grâu? Dar noi strămoși și tați
Noi mame și surori și frați!
În lături, venetici!
Pământul nostru-i scump și sfânt,
Că el ni-e leagăn și mormânt;
Cu sânge cald l-am apărat,
Și câte ape l-au udat
Sunt numai lacrimi ce-am vărsat –

N-avem puteri și chip de-acum
Să mai trăim cerșind mereu,
Că prea ne schingiuiesc cum vreu
Stăpâni luați din drum!
Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoși să fiți, nu veți scăpa
Nici în mormânt!…”

George Coșbuc

Buletin de Carei