ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o conferință de presă, la finalul vizitei la centrala nucleară de la Cernavodă, că nu este „adeptul unor măsuri obligatorii și cu represalii”, dar certificatele Covid la muncă pentru profesori și medici ar putea fi introduse, „dacă nu se reușește prin alte măsuri” să se încetinească răspândirea coronavirusului. State profund vaccinate precum Israelul au dovedit că injectarea masivă duce la creșterea numărului infectărilor, în timp ce CDC din SUA a recunoscut că vaccinații pot face boala și răspândi virusul.

„Este o măsură care se discută și la noi (impunerea certificatelor de vaccinare, n.r.). Știți bine că am avut această discuție, este o măsură deocamdată în discuție, ca și vaccinarea obligatorie. Eu nu sunt neapărat adeptul unor măsuri obligatorii și cu represalii (*). Dacă nu reușim prin alte măsuri să încetinim răspândirea virusului, de exemplu prin măsură cea mai naturală (?! - n.n.) – vaccinarea, atunci este posibil ca la un moment dat să luăm astfel de măsuri.

Astfel de măsuri mai puțin populare să fie luate în discuție și aprobate probabil acum de Parlament, cum guvernul este interimar și nu poate da ordonanțe de urgență. Astfel de măsuri care afectează libertatea cetățenilor se iau prin lege”, a afirmat cu o notă de îndrumare peste prerogativele sale prezidențiale Klaus Iohannis, citat de Libertatea.ro. Fractură de logică: dacă guvernul nu era interimar putea să impună vaccinarea obligatorie prin Ordonanță de urgență?
 
 

Referitor la declarațiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind posibile alegeri anticipate la primăvară și asigurarea unui guvern „de specialiști” până atunci, Iohannis a dat de înțeles că alegeri anticipate la doar un an după alegerile parlamentare la termen nu-și au rostul:

„Declanșarea alegerilor anticipate este o chestiune care se discută, așa teoretic, demult în România, însă Constituția noastră este construită pentru a garanta stabilitatea parlamentară. Este, în realitate, aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate, nemaivorbind de faptul că probabil nici nu este de dorit, nu suntem nici măcar la un an distanță de alegeri parlamentare.

Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar da exact înapoi în situația în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituție sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate”, a opinat Klaus Iohannis, citat de Epoch Times România
 
(*) Klaus Iohannis este în război cu poporul român?

REPRESÁLII s. f. pl. Măsuri de reprimare luate de anumite organe de stat împotriva unor persoane sau grupuri sociale, ca urmare a săvârșirii unor acțiuni cu caracter politic, a unor acte de nesupunere sau de răzvrătire. * Măsuri de constrângere luate de un stat împotriva organelor sau cetățenilor altui stat, ca urmare a săvârșirii de către acel stat a unor acte ilicite față de el sau față de cetățenii lui și spre a-l determina să revină asupra lor. – Din fr. représailles, lat. represalia.