ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un polonez aflat într-un spital din Plymouth, Marea Britanie, a murit, a declarat familia sa azi Agenției de presă a Poloniei, citată de postul de televiziune polonez TVN24.

Bărbatul, cu inițialele numelui R.S., a suferit un atac de cord în Anglia în noiembrie anul trecut, în urma căruia a intrat în comă. Instanța a aprobat deconectarea acestuia de la echipamentul de susținere a vieții, după ce soția sa britanică a declarat că acesta ar fi afirmat că nu și-ar fi dorit să fie vreodată o povară în spatele cuiva.

Dar surorile și mama sa au inițiat o bătălie în justiție pentru salvarea vieții bărbatului, un catolic pro-viață fervent, drept urmare echipamentul a fost repus de mai multe ori în funcție.  Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei a intervenit oficial pentru a-l aduce în Polonia, inclusiv prin crearea unui pașaport diplomatic pentru bolnav. În final Spitalul a decis să-l lase să moară de foame și sete.

Lupta juridică și diplomatică pentru a menține în viață tatăl catolic devotat de vârstă mijlocie a fost descrisă de mai mulți comentatori polonezi ca „o luptă cu civilizația morții”, transmite site-ul american pro-viață LifeSiteNews. În destul de multe cazuri, pacienții aflați în comă în urma unor accidente și-au revenit chiar și după ani de zile, singura condiție fiind să li se asigure alimentația și asistența medicală. Este și cazul unei femei din Emiratele Arabe Unite, care și-a revenit după ce a stat 27 de ani în comă de pe urma traumatismului cranian suferit într-un accident rutier, după cum relata ActiveNews în aprilie 2019. 

Cel care l-a trimis pe polonez la moarte până la urmă a fost un judecător al lui Soros ajuns la CEDO, după cum a relatat ActiveNews vineri într-un material exhaustiv asupra cazului. Informația a fost furnizată de dr. Grégor Puppinck, directorul Centrului European pentru Lege și Justiție - ECLJ.

Decedatul, cunoscut sub numele de R.S., a fost deconectat de la hidratare și nutriție pe 14 ianuarie, la o lună după expirarea unei ședințe finale a unei decizii judecătorești din 15 decembrie 2020, care a permis Spitalului Universitar din Plymouth NHS Trust să întrerupă „tratamentul medical” al polonezului. Aceasta cu toate că pe 23 decembrie, R.S. era deja capabil să respire singur, deci singura asistență era legată de hidratare și nutriție.

Cetățeanul polonez a murit mai devreme astăzi, în ciuda bătăliilor juridice întreprinse de partea familiei sale poloneze și a guvernului de la Varșovia, precum și a mai multor petiții semnate de mii de oameni din Polonia și din întreaga lume, prin care Guvernul britanic era rugat să-l elibereze pe RS în grija Guvernului din țara sa natală. Familia sa a fost sesizată de moartea credinciosului catolic astăzi. în urmă cu câteva ore. Calvarul morții sale a durat 12 zile.