ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii s-au strâns de dimineață în jurul Parlamentului, unde urma să fie supusă la vot legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. După estimările lui Aurelian Pavelescu, la momentul culminant, la Palatul Parlamentului, s-au adunat aproape 30.000 de protestatari.

ACTUALIZARE: Legea certificatului verde a fost retrasă de pe ordinea de zi, întrucât nu s-a întrunit numărul necesar de voturi. Cel mai probabil, Guvernul Ciucă își va asuma răspunderea pentru certificatul verde, ignorând vocea protestatarilor. Vom reveni cu filmul zilei. Până atunci, două comentarii de Adrian Pătrușcă:

După 32 de ani, mitingul lui Ceaușescu din 21 decembrie 1989 a reușit și La protest ca la Teleenciclopedia

ȘTIREA INIȚIALĂ: Protestatarii au blocat traficul în jurul Parlamentului. Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P. Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot, conform Știripesurse.

În aceste momente, românii care s-au adunat în jurul Parlamentului au pătruns și în curtea Senatului. Mulți dintre ei sunt cățărați pe garduri, după cum se vede în transmisia de mai jos. Românii sunt și în fața Curții Poporului, și în afara Casei Poporului.Se zvonește fără probe că ar fi fost vandalizată o mașină a ambasadei SUA și una a ambasadei Japoniei. Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București ar fi avut o întâlnire cu actualul șef al Senatului, fostul premier Florin Cîțu, care nu a fost anulată în ciuda protestului.

Potrivit postului Nașul TV, jandarmii au închis porțile, iar unii protestatari au rămas blocați în curtea Casei Poporului.

Totul începe să semene cu operațiunea de la Capitoliul american, din 6 ianuarie 2021. Vom reveni.

ACTUALIZARE VIDEO - MOMENTUL INTRĂRII ÎN CURTEA SENATULUI:

 TRANSMISII DIN TIMPUL ZILEI

 LIVE Starea de Libertate:

  
 
LIVE Aurelian.ro:  
 
 
LIVE de la Camera Deputaților, unde ar fi urmat să fie supus la vot Certificatul Verde: