ACTUALIZARE 25.05/12:16 Mitingul anunțat de alianța USR/PLUS pentru vineri ora 16:00, în Piața Izvor din București, s-a anulat după ce Capitala a fost lovită de o ploaie torențială.
 
Incidentul survine la trei săptămâni după ce un lider al formațiunii, Andrei Caramitru, insinua că doar județele și zonele care votează PSD sunt lovite de calamități naturale.
 
„Am și eu o întrebare pentru BOR: De ce tornadele astea lovesc doar județele care au votat masiv cu PSD???”, scrisese fostul consilier al lui Dan Barna pe facebook.
 
Știrea inițială

USR anunță că liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, va fi prezent la mitingul Alianței 2020 USR PLUS din data de 24 mai, în București.

Alianța 2020 USR PLUS va organiza cel de-al treilea miting electoral în Parcul Izvor din Capitală.

Prezența lui Guy Verhofstadt la mitingul Alianței vine în contextul în care situația politică a ALDE european este tot mai tensionată, iar Dacian Cioloș a anunțat formarea unei noi alianțe în Parlamentul European, din care să facă parte și USR, alături de En March, Ciudadanos, NEOS și reprezentanți din ALDE Europe.

Într-un mesaj adresat lui  Guy Verhofstadt europarlamentarul Norica Nicolai i-a transmis politicianului că pe lista celor pe care el îi susține „geme de odrasle sau discipoli ai poliției politice comuniste”. „Vei veni la București pentru a-i sprijini pe copiii securiștilor noștri să devină securiștii copiilor noștri”, este mesajul Noricăi Nicolai pentru liderul ALDE din Parlamentul European. 

"Dragă Guy, înțeleg că te pregătești să fii prezent la o manifestare electorală a unei alianțe politice de tip neo-populist, a cărei listă de candidați la alegerile europene este condusă de o persoană care a purtat în tinerețe uniforma odioasă a Securității lui Ceaușescu. Cel care conduce astăzi lista a avut drept misiune să o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980. În toate culturile politice există convingerea că cineva care a îmbrăcat uniforma unui serviciu de securitate o va purta toată viața, pe față sau în ascuns. Vei veni la București pentru a-i sprijini pe copiii securiștilor noștri să devină securiștii copiilor noștri", a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews