ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZĂRI MAI JOS

„Focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstriri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit. Zeci de călugări sunt la terapie intensivă.”

Așa sună o ȘTIRE FALSĂ transmisă azi de Digi 24 și alte canale anti-creștine de „fake media” dar și de presa generalistă de larg consum, care citează în cor „presa elenă”.

În realitate, este vorba de un site vaccinist din Grecia preluat de un altul de limbă engleză.

G4 media și News.ro supralicitează panica în aceeași știre legată de Sf. Munte Athos: „Conform unui raport, a fost înregistrată o creștere importantă a numărului de infecții în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări și mai multe zeci dintre ei fiind internați în unitățile de terapie intensivă.”

Apoi se dau exemple din Insula Eghina (!), de la Sfântul Nectarie, și alte zone ale Greciei...

Dar a verificat cineva „știrea” direct la sursă? NU. Nimeni. Am făcut-o noi. Mănăstirile din Sf. Munte Athos contactate de ActiveNews ne-au asigurat că știrea este complet falsă.

Transmitem pe această cale o dezmințire semi-oficială.

ACTUALIZARE:

Monahii români de la Sfântul Munte cu care ne-am consultat au afirmat mai mult - că NU ESTE CUNOSCUT NICI MĂCAR UN SINGUR CAZ de călugăr bolnav de Covid. Se dorește rostogolirea unei minciuni ca să sperie pelerinii și totodată să se creeze premisele unei tentative de vaccinare a monahilor, au spus aceștia.

De asemenea, părinții din Sfântul Munte care întrețin site-ul Chilie Athonită ne-au declarat:

„Singurul adevăr este intenția lor de a vaccina pe monahi sau/și pe ceilalți oameni cu forța și pentru asta trebuie să fabrice ceva care să impresioneze.

Ne amuză amar mai ales stiripesurse.ro care vorbește de „mii de monahi” - nici măcar nu suntem atâția în Sf. Munte. De asemenea, se amestecă sub titlul „Sf. Munte” informații - și mănăstiri - care nu au nicio legătură cu acesta, tocmai pentru a genera șoc și a da exemplu negativ.

Nici vorbă de așa ceva!

Dacă ar fi fost „peste 50% din monahi bolnavi de COVID” atunci - de exemplu - ar fi fost exclus pentru p. Efrem să se reîntoarcă în mănăstirea sa.

Deci, ca să ne înțelegem: omul care este pro-vaccin (fiecare cu opinia lui) și se teme de efectele nefaste a virusului - de înțeles, având în vedere starea sănătății sale în genere, prin ce a trecut etc. - așteaptă luni de zile în sanatoriu în condiții evident mai bune din punct de vedere al gestionării pandemiei, și acum se întoarce în mănăstirea sa așteptat de părinții din obște când „rata de infecții crește brusc” și, chipurile, „pste. 50% dintre ei sunt cu COVID”?

Total în afara oricărei logici.

Și nu numai atât, îi vedem pe acești „50% infectați” cum participă fără nici un fel de probleme - fără mască, fără distanță socială etc., lucruri de înțeles pentru o mănăstire izolată din Sf. Munte - la hramul mănăstirii (Sf. Brâu al Maicii Domnul) - motiv pentru care, de fapt, a și venit p. Efrem din santoriu.

Sunt manipulări care nu sunt bazate pe Adevăr - nu sunt bazate pe Hristos.”, ne-au declarat părinții de la O chilie athonită.

ACTUALIZARE 17.09.2021:

DOCUMENT Nici un călugăr de la Sfântul Munte Athos nu este internat cu COVID. Schitul Românesc Prodromu confirmă relatarea ActiveNews despre știrile FAKE NEWS MEDIA din România date de Digi 24 TV, G4 Media și News.ro