Ales, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, președinte al PLUS, deși nu a avut contracandidați în cursa pentru șefia partidului, Dacian Cioloș, inițiator al unei campanii naționale intitulate inițiativa „Oameni noi în politică" , se confruntă deja cu primele critici. Chiar din interiorul formațiunii.  După scandalul din jurul numelor celor care au fondat PLUS, copii ai unor foști securiști, în partid se conturează un alt tărăboi politic.

Potrivit adevărul.ro, un fost PRM-ist, Sandu Băbășan, a fost ales în conducerea formațiunii PLUS.  Acesta nu este nicidecum nou în politică, lucru sesizat de către membrii partidului de la Cluj, cei care i-au transmis o scrisoare lui Dacian Cioloș, însă aceasta a fost ignorată complet.

Cei 20 de delegați PLUS din Cluj susțin: ”Regăsim cu regret un nume care ridică mari probleme pentru imaginea partidului și a președintelui său. Este vorba de Sandu Băbășan. Acesta a fost o persoană cu un rol important într-un partid nefrecventabil (PRM), fiind mandatar financiar al partidului. De asemenea, este fratele lui Sergiu Băbășan ( fost candidat PRM la Primăria Satu-Mare, inculpat penal). În acest caz însă asocierea dintre Sandu Băbășan și Srgiu Băbășan rezultă din rolul lui Sandu Băbășan în cadrul SC KYO INC SRL. Considerăm că asocierea numelui lui Dacian Cioloș și a partidului PLUS cu persoane asupra cărora planează suspiciuni rezonabile și care au avut un rol important în PRM ridică mari probleme de imagine, cu un mare potențial de discreditare a lui Dacian Cioloș și a PLUS”.

Potrivit Statutului votat la Congres, nu pot fi membri ai PLUS ”persoane a căror activitate politică precedentă este în contradicție cu valorile și principiile PLUS”.

Cei din conducerea PLUS neagă informațiile și arată că Sandu Băbășan nu a fost membru al PRM.


 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.