ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru rolul de procuror-șef european, Uniunea Europeană s-a asigurat că acesta este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli privind etica, scrie cotidianul The Telegraph, făcând referire la alegerea Laurei Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.

„Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu”, scrie The Telegraph.
 
Autorul articolului, Damien Phillips, amintește că, în acest caz, CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține „monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări”.

Damien Phillips, un cunoscut critic al premierului Boris Johnson, susține că numirea Codruței Kovesi în funcție ar fi un adevărat ”cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”.

Reamintim că liderii grupurilor politice din PE au confirmat miercurea trecută, în ședința Conferinței președinților, numirea Laurei Kovesi în frunte EPPO, în funcția de procuror-șef al Parlamentului European.