ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Națională de Sănătate din Franța (HAS) a recomandat luni reluarea rapelului cu Moderna, dar nu și pentru persoanele sub 30 de ani, informează Le Parisien.

Produsul companiei americane a fost suspendat în 15 octombrie în Franța pentru dozele de rapel, în urma unei alerte emise de mai multe țări scandinave privind un posibil risc crescut de miocardită și pericardită la tineri, despre care a scris și ActiveNews(aici și aici).

Tocmai din acest motiv, sprijinit de un studiu francez publicat luni, HAS recomandă acum în totalitate să se renunțe la Moderna pentru persoanele sub 30 de ani. 

 
Riscul de miocardită și pericardită pare să fie deosebit de ridicat după a doua doză la bărbații tineri cu vârste cuprinse între 12 și 29 de ani, cu un caz care are nevoie de spitalizare la fiecare 7.600 de vaccinuri administrate, mai scrie Le Parisien.