ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legenda baseball-ului, Hank Aaron, care a primit pe 5 ianuarie 2021 vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de ModeRNA, a murit 18 zile mai târziu, relatează The Defender. Potrivit New York Times, echipa „Atlanta Braves” a confirmat vineri moartea celebrității în vârstă de 86 de ani, fără a oferi alte detalii.

CNN a anunțat că Aaron a murit „liniștit în somn” și că nu s-a dezvăluit cauza morții.

Hank Aaron a fost în centrul atenției presei la începutul lunii ianuarie, după ce s-a fotografiat în timp ce i se făcea vaccinul ModeRNA. Cu acea ocazie, el a declarat pentru Associated Press că vaccinarea îl face să se simtă minunat, adăugând:

„Nu am nici o presimțire rea în legătură cu vaccinarea. Sunt foarte mândru de mine că fac una ca asta. E doar un lucru mic, care poate să ajute milioane de oameni din această țară.”

Aaron a fost vaccinat la spitalul Facultății de Medicină Morehouse din Atlanta, într-un gest descris de presă ca menit să-i inspire pe alți afro-americani să prindă curaj să se vaccineze. Associated Press scria la acel moment: 

„Suflecându-și mânecile pentru a li se administra prima din cele două doze, acești octogenari, soțiile lor și alți lideri ai mișcărilor pentru drepturi civile care au primit doza într-o clinică nou-nouță din cadrul Facultății de Medicină Morehouse au recunoscut neîncrederea moștenită pe care mulți afro-americani o au față de cercetarea medicală și care li se trage de la experimentul Tuskegee, în cadrul căruia medicii americani au lăsat sute de bărbați afro-americani netratați de sifilis fără consimțământul lor, provocându-le o suferință inutilă”.

În decembrie, VOX a relatat despre lansarea unei campanii globale, folosind influenceri și celebrități ca să ajute la depășirea „ezitării față de vaccinare”, afirmând că aceasta „va fi fără precedent” și că multe instituții vor juca un rol, inclusiv guvernul și autoritățile de sănătate publică.

Cu toate acestea, oficialii din sănătate continuă să întâmpine rezistență inclusiv din partea personalului sanitar.

Efecte adverse ale vaccinului anti-coronavirus au fost raportate peste tot în lume. Germania și Norvegia au raportat împreună un total de 43 de decese în rândurile vârstnicilor care au primit vaccinul Pfizer, ceea ce i-a determinat pe oficialii chinezi din sănătate să ceară la ei în țară suspendarea vaccinării mai ales la vârstnici.

Aflând de moartea lui Aaron, Robert F. Kennedy Jr., președintele și consilierul juridic principal al Children’s Health Defense, a spus:

„Moartea tragică a lui Aaron face parte dintr-un val de decese suspecte în rândul vârstnicilor, la scurtă vreme după administrarea vaccinurilor COVID”.

„Studiile arată că cercetătorii din companii farmaceutice interesate, doctorii, azilele de bătrâni și oficialii din sănătate rareori raportează vătămările produse de vaccinuri. În schimb, ei resping vătămările sau decesele ca neavând legătură cu vaccinarea”, a spus Kennedy. „Apărătorii sănătății publice își fac griji că marea majoritate a vătămărilor și a deceselor vor rămâne nesemnalate către sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS), sistemul de supraveghere voluntară, notoriu deficient, condus de Ministerul Sănătății și Serviciilor Umane (HHS).”

Un studiu al HHS din 2001 a concluzionat că „mai puțin de 1% dintre vătămările cauzate de vaccinuri” sunt raportate către VAERS.
 
După cum relata The Defender cu o săptămână în urmă, California a fost obligată să retragă un lot de 330.000 de vaccinuri ModeRNA după o cascadă de efecte adverse raportate, deși acum compania spune că este în regulă să se reia administrarea acelui lot.

The Defender a relatat și povestea unui doctor în vârstă de 56 de ani din Florida, care a murit la aproximativ două săptămâni după ce i-a fost administrată prima doză a vaccinului Pfizer. Moartea sa este anchetată de autoritățile sanitare din Florida. În plus, multiple reacții alergice severe au fost direct atribuite vaccinului Pfizer.