ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un lider PNL solicită demiterea lui Raed Arafat din fruntea DSU, arătându-și totodată satisfacția pentru demiterea lui Vasile Voiculescu (USR) și a secretarei de stat de la Ministerul Sănătății. Alin Nica (PNL), președinte al Consiliului Județean Timiș, a apreciat pe Facebook decizia lui Florin Cîțu de a-i face pe cei doi să „plătească cu funcția” pentru „lipsa de comunicare și profesionalism”, întrebându-se suplimentar „cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”.

„Carantina de 3 zile impusă de Raed Arafat la Timișoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia. Spun din fericire pentru că acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor.

Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraționale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri și se dau ordine prin spatele autorităților competente sau împotriva oamenilor. 

Am atras atenția de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos și situația din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și secretarul de stat, Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităților fără să îl informeze pe premierul Florin Cîțu și fără să țină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare și de profesionalism, cei doi au plătit cu funcția. Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”, a scris Alin Nica joi pe Facebook

După cum ActiveNews a arătat anterior, Raed Arafat și-a permis să impună peste decizia CJSU Timiș de a anula carantinarea Timișoarei, prelungirea acesteia. Fiind dat în judecată de organizații ale societății civile din Timișoara, Arafat a pierdut procesul atât la Curtea de Apel București, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Umilit doar în instanță, șeful DSU nu și-a dat demisia de onoare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews