ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul legii de revizuire a Constituției României, act normativ inițiat prin semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot, continuă să fie blocat. Liderul PSD susține însă că un referendum pentru familie ar putea avea loc în scurt timp.

Referendumul privind redefinirea familiei va fi organizat „cât mai repede”, a declarat vineri președintele PSD, Liviu Dragnea.

”Da, cât de repede. Nu mai vreau să dau termene - pentru că am primit tot felul de piedici - și am spus cât de repede. Ne apucăm să eliminăm piedicile pentru că la acel referendum trebuie să ajungem”, a spus Liviu Dragnea la Parlament, răspunzând unei întrebări privind organizarea unui referendum pe tema redefinirii familiei, potrivit dcnews.ro.
 
În perioada de dinaintea alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu PSD, PNL și Alianța Liberalilor și ALDE, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României. Deși liderii acestor formațiuni promiteau să programeze referendumul pentru familie în această primăvară, în aprilie, angajamentele lor au rămas doar pe hârtie.
 
Reamintim că, la inițiativa Coaliției pentru Familie, Constituția poate fi modificată, pentru protejarea familiei, așa cum o cer cele peste trei milioane de români ce au semnat în 2016 în acest sens. Demersul, fără precedent pentru societatea civilă, solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului "soți" cu sintagma „bărbat și femeie", așa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.