ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DC Comics a anunțat că va renunța la o serie de cărți recente care avea în centru un Superman homosexual și bisexual, din cauza vânzărilor slabe din ultimul timp, potrivit DailyMail.

Superman: Son of Kal-El se bazează pe Jonathan Kent - fiul lui Clark Kent și Lois Lane - și a fost lansată de DC Comics anul trecut.

Acum, pe fondul vânzărilor slabe, editorul de benzi desenate a anunțat la New York Comic Con că cel de-al 18-lea număr - care urma să fie lansat în decembrie - va fi ultimul.

În lunile care au urmat debutului lui Jon Kent, în iulie 2021, personajul în vârstă de 17 ani a îmbrățișat diverse probleme sociale, inclusiv violența în școli, lupta împotriva „conspiraționiștilor”, schimbărilor climatice și deportarea refugiaților (FOTO mai jos).

Apoi, în cel de-al cincilea număr al seriei, Jon Kent a început o relație cu un prieten de sex masculin și „hacktivistul" refugiat Jay Nakamura. În luna octombrie a anului trecut, Tom Taylor, autorul seriei, a mers la New York Times pentru a dezvălui că Kent va ieși din dulap.

El a declarat într-un interviu: „Ideea de a-l înlocui pe Clark Kent cu un alt salvator alb heterosexual a fost ca o oportunitate ratată.”

Potrivit estimărilor Comichron, o bază de date publică a cifrelor de vânzări de benzi desenate, au fost vândute 68.800 de exemplare ale primului număr din „Superman: Son of Kal-El", ceea ce a făcut ca acesta să fie al 17-lea cel mai bine vândut volum din iulie 2021.

În aceeași lună, numărul 110 al revistei „Batman” s-a vândut în aproximativ 125.000 de exemplare, situându-se pe locul al patrulea.

Când seria „Superman” a fost repornită de Brian Michael Bendis în 2018, prima ediție a fost vândută în 133.700 de exemplare.

Cel de-al patrulea număr al ediției Superman: Son of Kal-El s-a vândut în doar 37.500 de exemplare, situându-se pe locul 55 în topul vânzărilor din octombrie 2021. Și a scăzut din nou, la 34.000, luna trecută.

Cea de-a 16-a ediție a lui Superman: Son of Kal-El se află acum pe locul 19 în topul celor mai bine vândute benzi desenate și romane grafice de pe Amazon.

Înaintea ei se află alte benzi desenate DC. Pe locul al doilea în listă se află „Dark Crisis on Infinite Earths”, pe locul al șaselea „Batgirls” și pe locul al optulea „Batman vs. Robin”.

„Nu aș putea fi mai entuziasmat de faptul că Jon Kent va fi capul de afiș al iconicului „Adventures of Superman””,  a declarat Taylor la momentul respectiv.

„Este o adevărată dovadă a răspunsului fantastic al fanilor la Jon în rolul lui Superman”.

Gabe Eltaeb a lucrat ca ȘI  colorist pentru DC Comics, dar a demisionat anul trecut în semn de protest față de agenda din spatele a ceea ce el a descris pe Twitter drept o carte care „urăște America".

De asemenea, el și-a părăsit postul la DC la scurt timp după ce a aflat că DC a eliminat America din celebrul motto al lui Superman: „Truth, Justice and the American Way".

Eltaeb a început apoi să lucreze la propria sa bandă desenată „anti-woke", „ISOM”, împreună cu scriitorul Eric July. 
 
 
FOTO: