ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicile dictatoriale se întorc, conform informațiilor ce vin din partea oficialităților de stat. Atât ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cât și ministrul Educației, Ligia Deca, le recomadă profesorilor și elevilor să poarte măști de „protecție” la școală, totul în contextul în care virusul gripal se răspândește, scrie ȘtiriPeSurse. Este aproape incredibil cât de ușor reiau guvernanții TEROAREA în școli, în contextul în care au apărut sute de studii despre INEFICIENȚA și chiar PERICOLUL măștilor. Recomandăm pentru teroriștii de la Sănătate și Educație un raport recent care le dă complet peste cap teoriile: Bombă la Casa Albă: Nici un studiu din lume nu arată că măștile sunt eficiente (VIDEO). Ce se întâmplă de fap? Au mai rămas măști nevândute? Sunt „conforme” sau „necopnfoprme”, ca milioanele de cârpe chinezești care au fost distribuite populației în pandemie, fără ca nimeni să-și asume apoi vreo responsabilitate?! Să așteptăm și recomandările expertului Raed Arafat pentru un anume tip de mască comercializat de o anumită firmă?

Aparent, pentru moment, ele se prezintă ca simple recomandări, nefiind măsuri obligatorii. Școlile se vor redeschide normal și încă nu se impune un sistem hibrid sau exclusiv online, ni se spune. Totuși, se aduce din nou în discuție MASCA și TRIAJUL- despre care știm că în perioada pandemiei a însemnat prezentarea unui test negativ COVID. În contexul gripal, acesta va însemna doar o separare a copiilor bolnavi de cei sănătoși, ni se spune.
 
Cine o va face? Dacă îi curge puțin nasul unui copil e băgat la „camera de triaj”, ca în lagărele de concentrare? Profesorii nu sunt medici și nu pot avea și această responsabilitate. Poate „experții” pandemiei, portarii și badigarzii înarmați din nou cu pistoale termometrice? Cine răspunde de noua TERORIZARE a copiilor?
 

„Nu încurajăm neparticiparea la cursuri. E important să avem un număr mare de elevi la cursuri. E important triajul zilnic, în primul rând în familie. Apoi triajul când intră la școală sau grădiniță. Recomandăm masca de protecție către profesori și elevi, dar nu este obligatorie. Să fie aerisite camerele”, a spus Ligia Deca, în cadrul unei conferințe de presă. 
 
În paralel, Alexandru Rafila a adus un nou set de măsuri de protecție pentru „valul din ianuarie”. De această dată, va fi un val de gripă și nu unul de COVID. Cu siguranță nu vă vor fi străine nici afirmații de tipul „populația are o imunitate redusă” sau „sezonul gripal este mai rapid decât în alți ani”. Și asta pentru că, la fel cum bine își răspunde sieși domnul Rafila: „le cunoaștem din pandemie”. Însă o întrebare interesantă ar fi legată de motivul pentru care populația, care a trecut prin sezoane de gripă de-a lungul anilor în mod chiar periculos uneori, nu are o imunitate formată. Pe această temă, ActiveNews a publicat de curând un articol, pe care vă recomandăm să îl parcurgeți.

Citiți șiCANCERUL DIN MĂȘTI. Studii pe 12 tipuri de măști confirmă: dioxidul de titan din compoziția acestora poate fi cancerigen în momentul inhalării. Impunerea lor copiilor, O CRIMĂ ATROCE

Printre celebrele măsuri se află și purtarea măștii. Redăm mai jos declarația sa.

În încercarea subtilă de a stimula un nou val de vaccinări, ministrul Alexandru Rafila anunță o posibilă epidemie de gripă la nivel național. Rafila susține că răspândirea virusurilor este din cauza ridicării restricțiilor 

„Nu ne dorim să introducem restricții, ci să facem populația partener astfel încât să ținem sub control un fenomen natural, gripa sezonieră, care anul acesta a început mai devreme. Am luat ca referință cele 5 sezoane anterioare pandemiei. Vârful de obicei era mai târziu, undeva în luna februarie. De data asta, avem în luna decembrie-ianuarie. Ceea ce înseamnă că sezonul gripal este mai rapid decât în alți ani. În cele două săptămâni de sărbători, Crăciun și Anul Nou, raportarea a fost mai mică, dar chiar și așa numărul cazurilor a fost mai mare decât în anii precedenți. Este posibil vârful infecțiilor să fie între 15 ianuarie - 10 februarie, după care va urma o scădere a numărului de cazuri de viroze respiratorii, deci inclusiv de gripă. Durata valului este de 2-4 săptămâni. Populația are o imunitate redusă la virusurile gripale care produc infecții respiratorii. Având în vedere aceste considerente, avem un set de măsuri recomandate, unele pentru populația generală. Le cunoașteți din pandemie, nu sunt diferite (...) la nivelul unităților preșcolare și școlare, utilizarea măștii de protecție de către cadre didactice sau copii în anumite circumstanțe”.

VIDEO: