ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul USR Sălaj Cosmin Cristian Viașu a decedat în noaptea de joi spre vineri în urma unui infarct, la vârsta de numai 45 de ani. El nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare executate de medicii sosiți cu ambulanța, arată Monitorul de Sălaj. După cum relevă postările lui de pe Facebook, useristul era un mare promotor al campaniei de vaccinare cu serurile experimentale Covid. Evident, era și vaccinat, conform politicii partidului, după cum confirmă și colegii de presă de la Monitorul de Sălaj. Dacă vaccinul i-a grăbit sfârșitul - și amintim că USR nu a permis participarea nici unui membru la alegerile interne fără a fi vaccinat - putem spune că tânărul politician este o victimă a politicii vacciniste îmbrățișate morbid de USR. Înmormântarea va avea loc duminică, orele 13.00, la Cimitirul Central din Zalău.
 
Anunțul privind moartea subită a senatorului Viașu a fost făcut vineri, 21 ianuarie, de pagina de Facebook a USR-PLUS Sălaj:
 
„Vă anunțăm cu mare regret pierderea colegului și prietenului nostru, Cosmin Cristian Viașu, senator USR PLUS de Sălaj.

Cosmin Cristian Viașu a fost o persoană extraordinară, care ne lasă un gol greu de înlocuit și o dezamăgire din cauza împrejurărilor în care s-a stins.

Un om empatic, deschis dialogului și implicat în valorile și obiectivele organizației, a știut să transmită și să insufle ideile lui tuturor colegilor.

Ne-a părăsit un om bun de care ne vom aminti mereu… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mulțumim pentru tot, Cristi!

Sincere condoleanțe soției și familiei!

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 23 ianuarie, la ora 13:00, la Capela Ortodoxă a Cimitirului Central din Zalău”, a scris vineri pagina de Facebook a USR-PLUS Sălaj, care și-a schimbat și culorile siglei în negru, pentru a semnaliza doliul.
 
Ultima postare de pe Facebook a senatorului datează din 17 ianuarie 2022, când senatorul prezintă sălăjenilor raportul de activitate pentru septembrie – decembrie 2021, publicat și în Monitorul de Sălaj. Viașu posta destul de des pe Facebook și chiar răspundea și comentariilor, cum este cazul la urările de Anul Nou 2022.

Deși presa locală a anunțat că senatorul a murit în urma unui infarct, pentru că în comentariile postării nu se spunea nimic despre cauza morții, iar singurei persoane care pune această întrebare i se răspunde cu „îți spun în privat”, am fost curioși să vedem cu ce se ocupa în restul timpului useristul sălăjean în postările de pe contul lui de Facebook.
 
Pe 6 noiembrie, Cristian Viașu făcea reclamă vaccinării profesorilor, pe care îi învrăjbea cu părinții, spunând că numai în școlile cu peste 60% procent de vaccinare copiii vor putea învăța în format fizic. Nu-i nimic, între timp aceiași părinți care au făcut presiuni asupra dascălilor se vor trezi cu vaccinarea propriilor copii cu serurile experimentale Covid! Totul, pentru siguranța profesorilor...
 
 
Pe 16 septembrie, senatorul userist făcea reclamă la un eveniment intitulat „Deschis la Senat”, organizat, printre alții de RO Vaccinare și Unicef România (structura pentru copii a ONU, la fel cum OMS este structura pentru sănătate).
 
 
Pe 19 mai 2021, Cosmin Cristian Viașu se folosea de aniversarea Zilei Medicilor de Familie pentru a-i incita pe locuitorii Zalăului să meargă să se vaccineze la „maratonul” de injectare organizat într-un centru comercial local.

„Astăzi este ziua medicilor de familie și vreau să le transmit mulțumiri pentru că sunt mereu aproape de noi și de familiile noastre, ne tratează și ne învață să avem grijă de sănătatea noastră. 
În ultima perioadă și-au adus aportul și în campania de vaccinare.
Cu această ocazie vreau să anunț și că în acest weekend va beneficia și Zalăul de un Maraton al vaccinării, alături de alte mari orașe din țară . 
Acesta se va desfășura vinerea aceasta între orele 15.00 și 21.00 iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 9.00 și  21.00 în parcarea centrului comercial Zalău Value Center. 
Se va putea vaccina orice persoană cu vârsta de peste 16 ani, fără programare, doar cu cartea de identitate. 
Serurile folosite vor fi cele de la Pfizer și Johnson. 
Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru că imunizarea ne apropie de întoarcerea la viața normală, fără restricții”, scria senatorul Viașu pe Facebook la 19 mai 2021.
 

Pe 12 mai, senatorul Viașu punea faptul că România intrase în scenariul verde pe seama conformării românilor la campania guvernamentală de vaccinare Covid.

„Semnalul îmbucurător care vine din partea unor noi studii care arată că persoanele care au făcut ambele doze de vaccin nu transmit virusul decât în rare cazuri, vine într-un moment în care gradul de suportabilitate al oamenilor față de restricții este aproape epuizat .
Ar trebui totuși să nu uităm că ele sunt menite să ne protejeze și că există state precum Franța, Italia sau Belgia, unde sunt mai aspre decât la noi.
Trebuie, de asemenea, să avem în vedere că una din necesitățile majore ale României este redresarea economiei. Iar aceasta depinde în mod cert de sfârșitul crizei epidemiologice . Vaccinarea, așa cum s-a demonstrat, poate accelera sfârșitul acesteia .
Sper că tot mai mulți dintre noi vor alege să contribuie la accelerarea campaniei de vaccinare, care va apropia țara noastră de stabilitate și normalitate”, scria useristul pe Facebook. Minciuna a devenit evidentă peste un timp: nici normalitatea nu a fost atinsă, nici măsurile pandemice nu s-au încheiat. Nevaccinații sunt din ce în ce mai lipsiți de libertățile umane fundamentale, iar vaccinații au de ales între amenințarea că-și vor pierde certificatul dacă nu se injectează cu încă o doză și constatarea că pot ajunge la spital pe măsură ce se vaccinează mai mult.
 
 
 
Pe 8 aprilie, Viașu aplauda campania de „informare” prin care ministerul Educației încerca să-i determine pe dascăli să se vaccineze. Același „informator” Sorin Cîmpeanu (PNL) care făcea pe atunci turnee prin țară fix în perioada în care școlile erau închise și îi convoca pe profesori la „dezbateri” aranjate este cel care impune astăzi vaccinarea a 60% din personalul unei școli pentru ca aceasta să rămână deschisă. Iar senatorul USR aplauda campania „vaccinare pentru învățare” din tot sufletul. La fel cum avea să laude pe 8 noiembrie șantajul ca elevii să poată face școala în format fizic doar dacă personalul unităților de învățământ este 60% vaccinat.

„Ministerul Educației tocmai a lansat o campanie națională numită "Vaccinare și testare pentru învățare "
Scopul ei este desfășurarea unor acțiuni împreună cu mai mulți parteneri sociali din domeniul învățământului, pentru facilitarea întoarcerii copiilor la școală, cu prezență fizică, cât mai curând.

Una dintre acțiuni vizează faptul că Secretarii de stat din ME vor merge în fiecare județ și vor susține conferințe împreună cu specialiști din domeniul medical, pentru a susține vaccinarea profesorilor sceptici care nu au facut-o până acum și a găsi soluții pentru testarea masivă a elevilor cu teste neinvazive.

Un alt obiectiv foarte important este eficientizarea programului de recuperare a pierderilor educaționale cauzate de pandemie prin predarea online.
Trebuie să recunoaștem că există o oarecare îngrijorare referitoare la cum vor fi influențate rezultatele iminentelor examene naționale de acest context dificil în care se știe că mulți elevi nu au dispus de dispozitive sau de conexiune la internet.

Chiar dacă anul trecut rezultatele la Evaluarea națională au fost în mod surprinzător mai bune decât în anul precedent ( 2020- 76% dintre elevi au obținut medii peste 5 în timp ce în 2019 doar 73%), iar la Bacalaureat a fost cel mai mare număr de medii de 10 din ultimii 17 ani, există suspiciunea că ar fi beneficiat de niște testări mai indulgente decât de obicei.

Din păcate, nivelul învățământului românesc nu este tocmai ceea ce ne dorim, așa cum certifică și ultimele teste PISA unde am avut cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani. România a fost singura care a dat testele pe hârtie, iar la matematică și la științe a obținut cel mai mic scor dintre toate statele europene participante.

USR are o strategie clară în ceea ce privește reglementarea situației actuale a sistemului de învățământ, iar eu împreună cu colegii mei, voi vota acele legi care vor permite implementarea ei.

Pentru că toți copiii au dreptul la o educație de excepție, fără să existe școli de elită în timp ce altele nu beneficiază nici măcar de dotările minime necesare sau de profesori calificați”, scria Viașu pe Facebook în 8 aprilie 2021, încurajând minciuna Covid la o săptămână după Ziua Păcălelilor.
 
Pe 3 aprilie, Cristian Viașu făcea reclamă la vaccinare folosindu-se de ceea ce s-a dovedit, în timp, a fi o minciună: mitul că vaccinații nu transmit coronavirusul. Și, bineînțeles, că vaccinarea va aduce sfârșitul crizei epidemiologice - fapt care nu s-a întâmplat nici la aproape un an distanță, după ce mulți s-au lăsat convinși de această propagandă mincinoasă și s-au sacrificat pe altarul vaccinării experimentale.

„Semnalul îmbucurător care vine din partea unor noi studii care arată că persoanele care au făcut ambele doze de vaccin nu transmit virusul decât în rare cazuri, vine într-un moment în care gradul de suportabilitate al oamenilor față de restricții este aproape epuizat .
Ar trebui totuși să nu uităm că ele sunt menite să ne protejeze și că există state precum Franța, Italia sau Belgia, unde sunt mai aspre decât la noi.
Trebuie, de asemenea, să avem în vedere că una din necesitățile majore ale României este redresarea economiei. Iar aceasta depinde în mod cert de sfârșitul crizei epidemiologice . Vaccinarea, așa cum s-a demonstrat, poate accelera sfârșitul acesteia .
Sper că tot mai mulți dintre noi vor alege să contribuie la accelerarea campaniei de vaccinare, care va apropia țara noastră de stabilitate și normalitate”, scria Viașu pe Facebook
 
 
Observațiile citorilor: „Era vaccinat USR-istii au avut congres numai cu vaccinați și s-au cam vaccinat toți, poate unii la chiuvetă, dar în rest s-au cam vaccinat toți.

Era tânăr, în putere, fără boli, dacă o fi apărut ceva după primele doze este altceva, au mai fost cu boli declanșate după doze, dar nu știu ce sa zic ca era activ, „lunga suferință” înseamnă ceva mai multe spitalizări, nu știu dacă este cazul și, dacă da, când au început, la câteva luni după vaccinare???
A făcut booster și după a apărut suferința?

Este prima oară când aud de un parlamentar ÎN FUNCȚIE decedat. Prima oară și este și vorba despre un tânăr de 45 de ani, numai coincidențe în pandemia asta!”, ne-a scris cititoarea noastră fidelă Eli.