ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotbalistul Marcos Menaldo din Guatemala a decedat în mod tragic la vârsta de numai 25 de ani, după ce a suferit un atac de cord la antrenamentul de luni, informează The Sun.

Apărătorul echipei Deportivo Marquense s-a plâns de dificultăți respiratorii în timpul unei ședințe de pregătire pentru noul sezon.

După ce a leșinat pe teren, Menaldo a fost resuscitat de urgență pe stadionul Marquesa de la Ensenada din San Marcos.

El a fost apoi dus cu ambulanța la Spitalul de Especialidades, unde a murit.

Fundașul central a contribuit decisiv la câștigarea de către Deportivo a titlului în a doua divizie din Guatemala în campania trecută.

Echipa Deportivo a fost încoronată campioană în Liga de Ascenso în decembrie, chiar în ziua în care Menaldo a împlinit 25 de ani.

Președintele clubului Deportivo, Hernan Maldonado, și-a exprimat tristețea și consternarea după ce a fost confirmat decesul jucătorului Menaldo.

„În jurul orei 11:00 m-au sunat să mă informeze că Marcos a leșinat la antrenament.

Nu-mi revin din uimire cum i se poate întâmpla așa ceva unei persoane tinere, dinamice și joviale.

Vestea are un impact puternic și șocant, pentru că nu am pierdut doar un jucător, ci și un prieten”, a explicat președintele echipei DEportivo, citat de ESPN.

Tânăr și fără comorbidități, lovit de atac de cord „din senin”, leșinat și imposibil de resuscitat. Este deja un tipar comun mai multor sportivi care au căzut pe teren în toată lumea, în mod inexplicabil. Ce i-a lovit pe toți? Probabil o „coincidență” coroborată cu impunerea inoculării cu seruri experimentale ca precondiție pentru a-și putea continua cariera. Presiunile la care sunt supuși sportivii în actuala pandemie mai ies la suprafață doar în scandaluri provocate de retragerea din club a vreunui nonconformist sau de ocolirea obligativității prin vreo scutire medicală, moment în care presa guvernamentală îi înfierează cu mânie proletară pe cei care au cutezat să iasă din rând. Aceeași presă opocrită care îi jelește pe cei plecați inexplicabil dintre noi la vârste atât de fragede în urma experimentului mondial...