ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toată presa „quality” din România, care pretinde cu gura și conturile pline că luptă contra „fake news”-ului, a mințit în cazul decesului inexplicabil al unei tinere studente de numai 20 de ani, pentru a servi interesului sistemului criminal care caută să banalizeze sau să bage sub preș avalanșa de morți subite în rândul tinerilor și nu numai. În primul rând folosind MINCIUNA, ca element principal de dezinformare și manipulare, conform tehnicilor securistice. La fel ca în „pandemie”. A spus-o Newsweek: Răspunsul la COVID s-a bazat pe MINCIUNI. Se impune prezentarea de scuze și efectuarea de investigații.

„O studentă din Iași, aflată în ultimul an la Facultatea de Geografie, și-a găsit sfârșitul într-un accident stupid. Ea a murit înecându-se cu un bol alimentar (??? - n.n), în timp ce mânca lapte cu fulgi de ovăz, potrivit surselor medicale citate de bzi.ro”, a răspândit ditamai „Adevărul”  fără nici o minimă verificare și totodată fără să explice mai exact cum se poate îneca cineva cu un „bol alimentar”.

„Diana era o tânără în vârstă de 20 de ani, din Neamț, și era studentă la Geografie, în Iași. Avea toată viața înainte, dar a murit într-un mod stupid, recent, în timp ce lua micul dejun.

Pe 7 martie, mama Dianei i-a adus micul dejun în cameră: cereale cu lapte. Însă, la scurt timp după aceea, femeia și-a găsit fiica inconștientă în cameră.

A sunat imediat la 112, dar medicii sosiți în locuința familiei  nu au mai putut să o salveze. Din primele informații, fata s-ar fi înecat cu fulgii de ovăz, potrivit presei locale.”, preia, la mantinelă, și Gândul.

Antena 3 la fel:  Diana Andreea Farcaș este tânăra de 20 de ani, studentă la Geografie, care și-a pierdut viața zilele trecute, în timp ce lua micul dejun. (...) Din primele informații, fata s-ar fi înecat cu fulgii de ovăz.

Surse apropiate (??? - n.n.) susțin că, în cavitatea bucală și pe căile respiratorii, i s-au găsit cereale. Ulterior, mama sa a anunțat reprezentanții universității, care au transmis imediat un mesaj de condoleanțe.”

Bună Ziua Iași (BZI) susține că informațiile ar fi provenit de la „surse BZI”, specializate în dezinformare, după cum se vede: „Surse BZI au afirmat că aceasta și-a pierdut viața în timp ce se afla în propria cameră, în urma sufocării mecanice, când lua micul dejun. Diana-Andreea Fărcaș, studentă în anul al treilea la UAIC, a murit în urmă cu trei zile, după ce s-a înecat cu fulgi de ovăz.”

ActiveNews a prezentat știrea sec, de la o sursă de presă în care avem încredere și la care am mai apelat pentru verificarea unor informații locale: „Tragedie într-o familie din județul Neamț. O tânără de doar 20 de ani, din comuna Doljești, a murit în mod cu totul inexplicabil în data de 7 martie. Conform apropiaților, tânăra nu suferea de vreo afecțiune medicală, însă a murit subit, potrivit TvNeamț.

ActiveNews a stat de vorbă cu mama Dianei Farcaș.

Aceasta ne-a declarat că fiica ei a murit „din senin” și că „nu a suferit de nimic” iar medicii au constatat ca motiv „Stop cardio respirator”.

Cu privire la alegațiile din presa securistoidă, doamna Farcaș a afirmat că acestea sunt FALSE: „Au scris numai prostii, nu-mi lasă fata să se odihnească în pace.

Fata a mâncat dimineața lapte, după care și-a făcut bagajul, că trebuia sa plece la Iași la 12. Nu are nici o treabă cu cerealele.”

Mama Dianei a contactat de asemenea și redacția Info Iași Online, după ce a văzut știrea croșetată cu ceralele, redacția care, spre deosebire de celălalte citate mai sus, a avut bunul simț să adauge declarația mamei:

„Diana a făcut stop cardio respirator. Toate informațiile prin care este menționată sufocarea cu lapte cu cereale sunt false.”, a consemnat Info Iași Online.

Slujba de înmormântare a regretatei tinere a avut loc ieri, sâmbătă, 11 martie, la ora 11.00, în satul Rotunda, comuna Doljești, județul Neamț. 

„Doresc sa mulțumesc întregii comunități pentru toată susținerea acordată în a-mi conduce fiica pe ultimul drum. Sprijinul și compasiunea dumneavoastră mi-a arătat încă o dată cât de iubită a fost Diana și vă mulțumesc că ne-ați fost alături, mie și familiei mele. Dumnezeu să vaăbinecuvânteze!”, a transmis mama îndurerată comunității locale.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

CUM A MINȚIT PRESA VÂNDUTĂ:

1

2

3

4

5

6

7

Ziarul care a publicat dezmințirea:

Decesul tinerei fusese anunțat pe 8 martie de Facultatea de Geografie și Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe care o urma. Diana era studentă la specializarea Geografia Turismului, în anul 3: