ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut în Parlament un discurs cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la adoptarea Constituției României postdecembriste. Ocazie numai bună pentru a propune schimbarea Constituției, și așa încălcate din greu de politicieni cel puțin în ultimii doi ani. Totodată, el i-a reproșat unei senatoare că i-ar pune în pericol viața prin refuzul de a purta mască, iar asta deși Ciolacu este triplu vaccinat, iar senatoarea nu avea simptome de viroză.

„La 30 de ani de la adoptarea primei Constituții după căderea regimului comunist, trebuie să avem curajul să vorbim deschis despre necesitatea unei reforme constituționale. 
Legea fundamentală trebuie să devină un instrument de modernizare a țării. 
Toate încercările de modificare a Constituției au eșuat până acum pentru că cei care le-au inițiat NU au înțeles că o revizuire a Constituției trebuie să satisfacă nevoile cetățenilor și nu poftele politicienilor, fie că sunt parlamentari, premieri sau șefi de stat. 
Reforma constituțională nu mai trebuie să fie un proiect personal al politicienilor. 
Această dezbatere trebuie mutată în societate, pentru că cetățenii trebuie să fie implicați efectiv în acest proces. Toate modificările trebuie înțelese și acceptate de oameni. 
De aceea, consider absolut necesar un acord larg la nivelul întregii clase politice, dar și la nivelul mediului academic, corpului de experți și al societății civile”, a scris Marcel Ciolacu (PSD), luni, pe Facebook

Avocata Elena Radu i-a comentat liderului PSD că actuala Constituție nu are nevoie să fi schimbată, ci doar respectată.

„Constitutia de acum respecta nevoile cetățenilor.
Problema este ca voi nu o respectați, nici ca parlamentari si nici ca membri ai guvernului.
Nu Constitutia este problema, nu este necesara modificarea ei.
Problema sunteți voi, cei din cele 3 puteri in stat pentru ca nu o respectați.
Constatam ca va incurca tare si de aceea va agitați sa o modificați, invocând-ne ca pretext povesti de adormit copiii.
Respectați Constitutia!”, a scris av. Elena Radu în comentariile din subsolul postării lui Marcel Ciolacu.
 
Din gură, Ciolacu nu susține vaccinarea Covid obligatorie, dar masca, da!

„Marele” bărbat politic și-a început discursul rugând-o pe o senatoare fără mască să îl „protejeze”, cu toate că este triplu vaccinat și Pfizer ar trebui să aibă grijă de asta, nu colegii parlamentari.

„Cred că nu este nici prima oară și nu va fi nici ultima oară când am să spun că eu nu susțin vaccinarea obligatorie. Dar am dreptul, în primul rând, la viață. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog frumos, doamna colegă, să purtați mască sau să mă protejați să nu mă îmbolnăviți”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Gândul.ro

El demonstrează că are mai multe probleme de logică: în primul rând, el confundă persoanele asimptomatice (sănătoase) cu cele contagioase. E ca și cum ar vedea în orice câine un turbat. În al doilea rând, ditamai triplu vaccinatul se teme de posibilitatea infectării de ca și cum n-ar fi „imunizat”. Sau este „negaționist” și bănuiește „vaccinurile” Covid de ineficiență? În al treilea rând, el echivalează în mod tendențios obediența față de niște restricții iraționale cu protejarea dreptului la viață, știut fiind că măștile nu pot limita transmiterea coronavirusului - lucru recunoscut inițial chiar de „tătucul măștilor”, dr. Anthony Fauci.  

În timpul stării de urgență, afișele guvernamentale recomandau purtarea măștii doar de către persoanele cu simptome gripale sau de cele aflate în apropierea unor asemenea persoane. De acolo și până la a impune masca tuturor oamenilor sănătoși, atât la interior cât și la exterior, e cale lungă, străbătută pas cu pas, impunerile succesive fiind motivate mai degrabă politic decât științific.

Iată discursul lui Marcel Ciolacu de pe 6 decembrie 2921 din Parlament: