ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Marius Ghilezan face un sumar excelent al situației ultimelor zile, cu toată această sarabandă a informațiillor false și minciunilor însăilate parcă în anumite laboratoare. Dincolo de faptul că instituțiile statului se mișcă haotic și există un lung șir de inadvertențe, de peste o săptămână cele mai obsesive cuvinte care ne trec pe la urechi fiind cazan, arzător, fragmente osoase, teste ADN, Deveselu, interlopi, reconstituiri, iar în urma lor rămâne un lung șir de întrebări fără răspunsuri. „Ce caută FBI în România? De cine a fost invitat?De ce nimeni nu crede în arderea corpului Alexandrei într-un simplu butoi? Oare de ce nu vin #rezistenții să pună lumânări și la Ministerul Justiției? Crede cineva că Hans Klemm s-a dus la Mihai Fifor pentru a discuta subiecte din agenda bilaterală, fără abordarea subiectului rețelelor din Caracal?”, se întreabă  Marius Ghilezan în editorialul din România Liberă.
 
Jurnalistul se întreabă, de asemenea, dacă „ministrul Justiției a făcut exces de zel din prea multă emoție și compasiune pentru familia Măceșanu, sau pentru a da un semnal partenerului strategic, la fel ca, mai demult, Norica Nicolai, șefa comisiei de anchetă a închisorilor secrete ale CIA din România?”. 

Încercând să afle dacă nu cumva în acest moment se repetă „acțiunea de extragere a soldatului care l-a ucis pe Teo Peter de către alt ambasador american”, Marius Ghilezan scrie: „Oare în cazanul improvizat au ars și organele, sau vom afla peste zece ani, ca-n cazul profesoarei de la Slatina, dispărută, că animalele le-au înfulecat? Oare procurorii și polițiștii nu vor onorurile societății pentru o lovitură de excepție dată unui cartel al traficanților de minore? Oare vom vedea vreun capăt de rețea, vreun magistrat, vreun polițist, vreun mahăr local pus sub acuzare, sau tot ce e val ca valul trece?Oare înțeleg și juveții #rezist că statul paralel există? A apărut în aceste zile în toată splendoarea. A strălucit pe ecrane. Și nu e un extraterestru”.

Citiți textul integral AICI.