Jurnalistul Marius Ghilezan face un sumar excelent al situației ultimelor zile, cu toată această sarabandă a informațiillor false și minciunilor însăilate parcă în anumite laboratoare. Dincolo de faptul că instituțiile statului se mișcă haotic și există un lung șir de inadvertențe, de peste o săptămână cele mai obsesive cuvinte care ne trec pe la urechi fiind cazan, arzător, fragmente osoase, teste ADN, Deveselu, interlopi, reconstituiri, iar în urma lor rămâne un lung șir de întrebări fără răspunsuri. „Ce caută FBI în România? De cine a fost invitat?De ce nimeni nu crede în arderea corpului Alexandrei într-un simplu butoi? Oare de ce nu vin #rezistenții să pună lumânări și la Ministerul Justiției? Crede cineva că Hans Klemm s-a dus la Mihai Fifor pentru a discuta subiecte din agenda bilaterală, fără abordarea subiectului rețelelor din Caracal?”, se întreabă  Marius Ghilezan în editorialul din România Liberă.
 
Jurnalistul se întreabă, de asemenea, dacă „ministrul Justiției a făcut exces de zel din prea multă emoție și compasiune pentru familia Măceșanu, sau pentru a da un semnal partenerului strategic, la fel ca, mai demult, Norica Nicolai, șefa comisiei de anchetă a închisorilor secrete ale CIA din România?”. 

Încercând să afle dacă nu cumva în acest moment se repetă „acțiunea de extragere a soldatului care l-a ucis pe Teo Peter de către alt ambasador american”, Marius Ghilezan scrie: „Oare în cazanul improvizat au ars și organele, sau vom afla peste zece ani, ca-n cazul profesoarei de la Slatina, dispărută, că animalele le-au înfulecat? Oare procurorii și polițiștii nu vor onorurile societății pentru o lovitură de excepție dată unui cartel al traficanților de minore? Oare vom vedea vreun capăt de rețea, vreun magistrat, vreun polițist, vreun mahăr local pus sub acuzare, sau tot ce e val ca valul trece?Oare înțeleg și juveții #rezist că statul paralel există? A apărut în aceste zile în toată splendoarea. A strălucit pe ecrane. Și nu e un extraterestru”.

Citiți textul integral AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews