ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, consideră că propunerea de „Strategie Națională de Educație Parentală” publicată pe site-ul MEN, care a provocat un val de reacții negative este „documentul cel mai toxic emis de statul român după 1945”.  Dar și un document care dovedește că statul român s-a hotărât să acționeze decisiv împotriva tuturor creștinilor din România.


„Statul român s-a hotărât să acționeze decisiv împotriva tuturor creștinilor din România. Prin reeducarea părinților, prin deconstrucția modelelor și valorilor împărtășite de milioane de creștini români. Prin alocarea a 70 de milioane de euro anual pentru eliminarea anticonstituțională a unui model de viață și de perpetuare a vieții.

Părinții trebuie să se supună ei înșiși comandamentelor noii ideologii de gen și corectitudinii politice care creează premisele dictaturii idelogice și politice a unor minorități radicale fundamentaliste și anticreștine. 
Strategia MEN este documentul cel mai toxic emis de statul român după 1945. Ne întoarcem în bolșevismul totalitar și anticreștin al revoluției permanente și al ideologiei formării omului nou. Un proiect profund antidemocratic, anticonstituțional, lipsit de orice aderență la realitatea societății românești, un proiect care ne amenință profund libertatea de conștiință, care atacă dur ordinea constituțională”, afirmă Mihai Gheorghiu, potrivit Prodocens Media.

După cum ActiveNews a relatat în ultimele zile, cei de la MEN au ajuns la concluzia că societatea românească este dominată de „mentalități conservatoare” în ceea ce privește familia, motiv pentru care au decis, printr-un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul instituției, să le „deschidă orizonturile”. Controversatul proiect „Strategia națională de educație parentală 2018 – 2025” prevede înființarea unei rețele de educatori parentali care să-i învețe, timp de două ore în fi ecare săptămână, pe părinții români și pe odraslele lor cum să scape de „mentalitățile conservatoare” și să accepte „diversitatea”. Pentru că, se afirmă în document,  „sistemul de educație parentală trebuie să vină în sprijinul dezvoltării unor principii esențiale ce vizează promovarea drepturilor omului, respectul pentru diversitate și încurajarea activă a egalității de gen”.