ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de de cetățeni polonezi s-au adunat în centrul Varșoviei, fluturând steagul alb-roșu, pentru marșul anual de Ziua Independenței. 

Cu toate că, în primă fază, autoritățile obținuseră o interdicție judecătorească pentru acest eveniment care se desfășoară separat de sărbătorile oficiale, acuzând protestatarii de violențe și extremism, administrația poloneză a contestat interdicția, iar evenimentul a avut loc în cele din urmă.

Printre manifestanți s-au aflat chiar și familii cu copii, iar protestatarii au strigat pe străzile din Varșovia: "Dumnezeu, onoare, patrie".
 
Liderii marșului din Varșovia s-au exprimat împotriva influențelor politice și culturale occidentale și împotriva șantajului UE, pe care, premierul Poloniei, l-a condamnat într-un discurs la Parlamentul European, amintind comisiei și țărilor membre că legea supremă a statului, Constituția Poloniei, rămâne cel mai important act juridic al țării.
 
                                   FOTO/VIDEO de la Marșul Independenței din 11.11.2021:
 

 
Ar putea fi o imagine cu stând în picioare, în aer liber și mulțime
 
 Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare, în aer liber și text care spune „SKA NASZ WUJEK JEST W SKIEGO J z NIEGO DUMNI”

 Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane în picioare și în aer liber
 
 Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, copil, persoane în picioare și în aer liber
 
 Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
 
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulți oameni, persoane în picioare, în aer liber și mulțime
 

 
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane și persoane în picioare