ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bill Gates le-a spus vineri colegilor săi miliardari că este nevoie de mai multe eforturi pentru a combate schimbările climatice, în cadrul unui discurs ținut la conferința anuală Sun Valley din Idaho, în timp ce mulți dintre mogulii tehnologiei și-au făcut apariția cu avionul privat, conform surselor Daily Mail.

Traficul aglomerat de avioane private de marți a făcut ca Administrația Federală a Aviației din SUA să introducă restricții asupra controlului traficului aerian, interzicând temporar plecarea altor avioane de pe coasta de vest a țării până în Michigan și Canada.

În februarie, în timp ce își promova cartea "How to Avoid a Climate Disaster", Gates a declarat: "Îmi compensez emisiile de carbon prin cumpărarea de combustibil curat pentru aviație și prin finanțarea captării carbonului și prin finanțarea unor proiecte de locuințe cu costuri reduse pentru a folosi electricitate în loc de gaze naturale și astfel am reușit să le elimin și a fost uimitor pentru mine cât de scump era acest cost, acest cost pentru a fi ecologic... trebuie să reducem acest lucru". 

Gates, în vârstă de 65 de ani, a participat la cea de-a 37-a adunare anuală fără soția sa, Melinda, de care s-a despărțit, în urma anunțului de divorț făcut în luna mai.

Joi, el a fost văzut plimbându-se pe terenul stațiunii din Idaho cu Evan Greenberg, președinte și director general al gigantului în asigurări Chubb.

Bezos a fost văzut joi alături de iubita sa, Lauren Sanchez, după ce a renunțat la frâiele Amazon cu trei zile mai devreme. Bezos nu mai este CEO - rol preluat acum de Andy Jassy, despre care ActiveNews a scris că este un evreu cu origini maghiare și posibile legături cu orașul Iași.

Pe 20 iulie, Bezos va zbura în spațiu pentru o călătorie de 11 minute cu compania sa, Blue Origin. Rivalul său britanic în cursa spațială, Sir Richard Branson, a anunțat că va merge în spațiu astăzi, pe 11 iulie - devansându-l pe Bezos cu 11 zile.

Branson nu a fost văzut la conferința de la Sun Valley și se crede că se află în mijlocul ultimelor pregătiri pentru călătoria istorică.

Vineri după-amiază, grupul a participat la o altă sesiune axată pe leadership în vremuri tulburi, potrivit unui program obținut de Variety.

Printre participanți se numără directorul CIA, Bill Burns, și predecesorul său David Petraeus, care a condus agenția din septembrie 2011 timp de un an.

Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului și candidat la președinție, este, de asemenea, prezent anul acesta. 

Variety a relatat că sesiunile din cadrul conferinței, care au început marți și se desfășoară până sâmbătă, au avut loc în aer liber.