ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniela Șfaițer, soția omului de afaceri și cunoscutului om de fotbal Cornel Șfaițer, a murit în această dimineață, informează PlaySport. Aceasta se afla în casa ei din Vorona, județul Botoșani, când i s-a făcut rău.

Soțul ei a fost cel care a chemat ambulanța. Daniela a fost transportată la spital, însă medicii nu au mai putut să o salveze. Conform unor surse din cadrul Spitalului ”Mavromati” din Botoșani, aceasta a suferit un accident vascular cerebral.

Daniela Șfaițer avea 57 de ani și era căsătorită de 35 de ani cu omul de afaceri Cornel Șfaițer. Ea era proprietara unui restaurant din zonă - Salon Crescendo - și împreună cu alte câteva familii din județul Botoșani, familia Sfaițer deține acțiuni la una dintre cele mai mari fabrici de băuturi spirtoase din România. Compania lui produce celebra vodcă ”Voronskaya”. În anul 2020, firma sa a raportat o cifră de afaceri de 30.500.093 de lei cu un profit de 12.848.111 lei și un număr de 103 angajați, după 27 ani de activitate.

În urmă cu un an, compania era zguduită de o altă veste cutremurătoare. Neculai Catană, unul dintre acționarii companiei, s-a stins din viață la fel de fulgerător. 

Acesta. împreună cu Cornel Șfaițer, deschidea compania Prodalcom în 1993, brand ce avea să producă zeci de milioane de euro, mai scrie sursa citată.

Milionarul Neculai Catană avea 56 de ani și s-a stins din viață în urma unui infarct miocardic, pe 12 iulie 2021, transmitea Gândul.

Potrivit presei locale, afaceristul s-a trezit în acea dimineață frumoasă de iulie cu dureri mari în piept, soția sa alertând imediat ambulanța, care l-a găsit în stop cardio-respirator. În urma manevrelor de resuscitare, care au durat aproximativ două ore, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Și directorul de producție al firmei Prodalcom, Dan Vacariu, a murit subit, în această vară, pe când se afla cu familia în vacanță în Grecia. A apucat să se bucure de concediu doar o zi.

Luni dimineață, pe 8 august 2022, la ora 7.00, omului de afaceri i s-a făcut brusc rău în timp ce se afla în camera de hotel. Familia a solicitat sprjinul unei ambulanțe, însă medicii nu au mai putut să îi salveze viața, transmitea ActiveNews la data respectivă.

Dan Vacariu era cumnatul lui Neculai Catană și avea 52 de ani. Presa locală a scris că a murit probabil din cauza căldurii.

Cornel Șfaițer este actualmente președintele clubului Poli Iași iar în trecut a fost președintele clubului antiromânesc Sepsi. În această calitate, în ianuarie 2022, afirma, potrivit PlaySport: Ar trebui ca jucătorii din Liga 1 să fie obligatoriu vaccinați pentru a putea fi folosiți.

Redăm dialogul pe această temă cu reporterul PlaySport (Video - min. 51.43):

– Cum stați cu vaccinarea la Sepsi?

– Suntem bine, vaccinați cam în proporție de 80 la sută. Am discutat cu băieții. Majoritatea circulă și cred că suntem spre un procent de vaccinare de sută la sută.

– În fotbalul internațional se dezvoltă rapid tendința cluburilor de a rezilia contractele jucătorilor nevaccinați, de a le diminua contractele. În Serie A vor avea drept de joc doar cei vaccinați cu schema completă. Vi se pare că LPF sau MTS ar trebui să intervină în același sens de a obliga sportivii să se vaccineze?

– N-ar fi rău dacă s-ar adopta o asemenea măsură. Aș susține-o. Până la urma-urmei trebuie să se vaccineze. Sportivii intră în contact cu foarte multă lume și mi se pare normal să existe această obligativitate.”

Acum i-a murit și soția și partenerul de afaceri...

Și clubul maghiar care se pretinde din „Ținutul secuiesc” i-a transmis un mesaj de condoleanțe lui Șfaițer, bilingv și în premieră în limba română în prima parte a acestuia: „Conducerea clubului Sepsi OSK, alături de întregul colectiv, își exprimă regretul profund și este alături de fostul manager al clubului nostru Cornel Șfaițer în aceste momente de durere și grea încercare, pricinuite de decesul soției sale. Dumnezeu să o odihnească în pace! / A Sepsi OSK vezetősége, csapata és munkatársai nevében őszinte részvétünket fejezzük ki és mély együttérzéssel osztozunk Cornel Șfaițer, klubunk korábbi menedzsere felesége elvesztése miatt érzett fájdalmában. Nyugodjon békében!”

Daniela Șfaițer a fost depusă în seara de duminică la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Vorona Centru, situată lângă Primăria Vorona, după cum a anunțat familia. Slujba de înmormântare va avea loc în același loc dar de abia joi, 8 decembrie 2022, începând cu ora 12:00, urmând să fie înmormântată la Cimitirul Pacea din Botoșani. Posibil să fie făcută o autopsie sau să se aștepte venirea unor rude din străinătate. Doamna Daniela Șfaițer era darnică și credinciosă dar credea în reîncarnare. Dumnezeu să o ierte!