ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Implementarea tehnologiei 5G în România va începe cu siguranță în anul 2020, țara noastră fiind printre primele țări europene în care se va adopta această tehnologie, a declarat, luni, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, informează Agerpres.

„Așa cum a fost planificat de la sfârșitul anului trecut, începutul anului în curs, reglementatorul adică autoritatea care are responsabilitatea în ceea ce privește parcursul licitației pentru alocare frecvențelor de 5G (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații - ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publică chiar pe site-ul instituției. Parcursul este în desfășurare conform planului pe care noi ni l-am asumat și așteptăm ca, până la sfârșitul acestui an, această licitație să se finalizeze”, a declarat Alexandru Petrescu în cadrul conferinței anuale pe teme de securitate cibernetică, organizată, la Palatul Parlamentului, de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Potrivit ministrului, anul viitor va începe  implementarea tehnologiei 5G în România.

"Astfel ne putem situa în plutonul primelor țări europene care implementează această tehnologie. Deja, licitația în sine s-a desfășurat sau este în curs de desfășurare într-un număr de țări ca Germania, Italia, Austria, Ungaria. Deci, este important să menținem acest parcurs, astfel încât să rămânem printre primele țări care vor adopta tehnologia 5G - un punct de cotitură. 5G va fi fundamentul pentru adopția de noi tehnologii și vorbim de Internetul Lucrurilor (Internet of Things, n.r.), Inteligența Artificială și ne dorim ca România să rămână în plutonul țărilor fruntașe care vor avea la îndemăna fiecărui utilizator o nouă tehnologie", a afirmat Petrescu.

ANCOM a anunțat, pe data de 7 iunie 2019, că procedura de licitație pentru acordarea resurselor de spectru disponibil în benzile desemnate pentru implementarea tehnologiei de noua generație 5G urmează să fie finalizată până pe data de 31 octombrie, iar licențele de utilizare vor fi acordate până la finalul anului.

Deși în țări precum Elveția, oamenii protestează față de implementarea tehnologiei 5G, fostul premier Emil Boc și-a declarat, recent, nerăbdarea cu privire la această tehnologiei, precizând că "România nu are timp să aștepte mai mulți ani până se va afla dacă tehnologia de internet 5G afectează sănătatea oamenilor”.