Implementarea tehnologiei 5G în România va începe cu siguranță în anul 2020, țara noastră fiind printre primele țări europene în care se va adopta această tehnologie, a declarat, luni, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, informează Agerpres.

„Așa cum a fost planificat de la sfârșitul anului trecut, începutul anului în curs, reglementatorul adică autoritatea care are responsabilitatea în ceea ce privește parcursul licitației pentru alocare frecvențelor de 5G (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații - ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publică chiar pe site-ul instituției. Parcursul este în desfășurare conform planului pe care noi ni l-am asumat și așteptăm ca, până la sfârșitul acestui an, această licitație să se finalizeze”, a declarat Alexandru Petrescu în cadrul conferinței anuale pe teme de securitate cibernetică, organizată, la Palatul Parlamentului, de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Potrivit ministrului, anul viitor va începe  implementarea tehnologiei 5G în România.

"Astfel ne putem situa în plutonul primelor țări europene care implementează această tehnologie. Deja, licitația în sine s-a desfășurat sau este în curs de desfășurare într-un număr de țări ca Germania, Italia, Austria, Ungaria. Deci, este important să menținem acest parcurs, astfel încât să rămânem printre primele țări care vor adopta tehnologia 5G - un punct de cotitură. 5G va fi fundamentul pentru adopția de noi tehnologii și vorbim de Internetul Lucrurilor (Internet of Things, n.r.), Inteligența Artificială și ne dorim ca România să rămână în plutonul țărilor fruntașe care vor avea la îndemăna fiecărui utilizator o nouă tehnologie", a afirmat Petrescu.

ANCOM a anunțat, pe data de 7 iunie 2019, că procedura de licitație pentru acordarea resurselor de spectru disponibil în benzile desemnate pentru implementarea tehnologiei de noua generație 5G urmează să fie finalizată până pe data de 31 octombrie, iar licențele de utilizare vor fi acordate până la finalul anului.

Deși în țări precum Elveția, oamenii protestează față de implementarea tehnologiei 5G, fostul premier Emil Boc și-a declarat, recent, nerăbdarea cu privire la această tehnologiei, precizând că "România nu are timp să aștepte mai mulți ani până se va afla dacă tehnologia de internet 5G afectează sănătatea oamenilor”.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews