ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), a dat detalii, marți dimineață, despre anunțatul formular privind (ne)vaccinarea copiilor care ar urma să le fie transmis părinților spre completare după începerea noului an școlar, la 13 seătembrie 2021. Acesta va cuprinde nu două, ci trei rubrici.

„Avem în momentul de față 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile. După ce vom finaliza acțiunea de informare, la nivelul fiecărei școli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP și părinți, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinților despre vaccinare, pentru a putea să își exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular, care va fi lansat în data de 13 septembrie, cu 3 rubrici – «doresc să vaccinez copilul», «nu doresc să vaccinez copilul», «sunt indecis»”, a declarat Cîmpeanu, citat de Național.ro.

Odată ce se vor primi aceste formulare completate de către părinții copiilor, autoritățile vor pune cap la cap răspunsurile, astfel încât să stabilească dacă sunt mai multe opțiuni favorabile vaccinării copiilor sau nu și ce e de făcut în continuare.

„Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o școală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiță de a organiza echipe mobile de vaccinare, care să meargă în școli și care să își poată planifica și resursa umană, și numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate, și de asemenea și timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în școală pentru vaccinare. Deci organizăm tot acest proces pentru a susține vaccinarea în școli”, a mai precizat ministrul Educației.

Gheorghiță: Cred că aceste ședințe cu scop informativ până la urmă aduc beneficii importante

De altfel, încă de zilele trecute, Valeriu Gheorghiță, medicul aflat în fruntea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, făcuse la rândul său referire la astfel de acțiuni de informare destinate lămuririi întrebărilor pe care le pot avea părinții pe acest subiect. „Împreună cu Ministerul Educației vor avea loc în perioada următoare, foarte probabil începând cu luna septembrie, acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții, în care reprezentanți fie din direcțiile de sănătate publică, fie din corpul medical din fiecare județ, va fi prezent la aceste ședințe online și va răspunde întrebărilor absolut legitime și firești pe care părinții, dar și cadrele didactice le pot avea în legătură cu vaccinarea.

Cred că aceste ședințe cu scop informativ până la urmă aduc beneficii importante, atât în rândul elevilor, în rândul copiilor eligibili, dar și în rândul aparținătorilor, părinți, bunici, cadre didactice, care pot în felul acesta să afle informațiile de care au nevoie pentru a fundamenta decizia legată de vaccinare”, declarase Gheorghiță, în urmă cu exact o săptămână, într-o conferință de presă.

Ce trebuie să știe părinții și nu li se spune de către politicieni/militari

Serurile Covid, indiferent de cine le produce, se află în fază experimentală și nu sunt suficient testate, ele având doar o aprobare pentru uz de urgență, care nu e decât provizorie, atât timp cât mai poate fi justificată urgența. La adăpostul acestui provizorat au fost împinse înainte vaccinuri cu mari hibe în ce privește siguranța, producătorii fiind exonerați de răspunderea pentru reacțiile adverse. Care s-au dovedit, în teren, a fi numeroase, grave (miocardite, pericardite, cheaguri de sânge ș.a.) și chiar letale, în special la tineri și copii. Această categorie de vârstă este mai avantajată de imunitatea naturală decât de vaccinare - aproape nimeni nu a murit de Covid, dar foarte mulți au avut sechele sau au decedat după „vaccinul” Covid. Singurul „vaccin” autorizat pe repede înainte de FDA în SUA este Comirnaty de la Pfizer-BioNtech, dar versiunea autorizată deplin încă nu se găsește pe piață în stocuri suficiente (ea poate diferi de vaccinul Pfizer cu autorizație de urgență) și, foarte important, Comirnaty nu este autorizat pentru tinerii sub 16 ani - tocmai din cauză că, în privința unui vaccin autorizat deplin, producătorul este răspunzător pentru reacțiile adverse grave, care s-au constatat a fi mult mai frecvente în rândul tinerilor. Experții citați de ActiveNews susțin că vaccinarea copiilor este o imprudență, ba chiar o crimă.