ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va propune adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care va da șansa celui care are sentimentul că e condamnat pe nedrept, pe protocoale sau interceptări nelegale, să se convingă dacă e dreaptă sau nu condamnarea sa.  Prin această ordonanță de urgență va fi dată încredere românului că „justiția se înfăptuiește așa cum cere Constituția”, a afirmat ministrul Justiției într-o emisiune la Antena3. 


„(Ordonanța va dispune -n.r.) posibilitatea oricărui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului că hotărârea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegală să se apropie de dosar, să ceară unui judecător să verifice dacă hotărârea lui a fost pronunțată pe baza celor două elemente, judecător care să spună da, îi admite și trimite cauza la rejudecare, judecător care să spună nu, nu e vorba de interceptări nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curții Constituționale fac această definiție, această clasificare (- a ceea ce înseamnă interceptări nelegale -n.r.). Interceptări făcute de SRI și folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legătură cu securitatea, siguranța națională și folosite în fapte de drept comun”, a declarat, miercuri seară, Tudorel Toader, la Antena 3.

„Condamnatul să solicite revizuirea hotărârii, să avem un filtru de admisibilitate, un judecător să deschidă dosarul și dacă e vorba de protocoale sau interceptări nelegale să pună cererea în procedura de reformare, cu un termen”, a precizat ministrul.

Întrebat când va înainta această propunere de ordonanță de urgență, ministrul Justiției a răspuns că într-un timp scurt, „după ce se termină concediile”.