ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


România ia în calcul să interzică exportul de buștean în spațiul extracomunitar, însă Comisia Europeană (CE) nu permite acest lucru și în spațiul intracomunitar, indiferent de tipul de export, a declarat, joi seara, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni TV, că există posibilitatea ca România să interzică exportul de buștean în țările care nu sunt membre UE.

„De când am venit la minister am pus colegii din Direcția Generală Păduri să ia în calcul să interzicem exportul de buștean în spațiul extracomunitar. Din păcate, Comisia Europeană nu ne permite să interzicem exportul de buștean sau orice alt tip de export în spațiul intracomunitar. Dar este important, pentru că și acolo, în spațiul extracomunitar, pleacă cantități însemnate de lemn”, a spus Costel Alexe, la Digi 24.

Ministrul Mediului a explicat că Statul român pierde bani pentru "fiecare milion de metri cubi de lemn care se taie ilegal”.

"Să spunem că, într-un an, ar fi 10 milioane de metri cubi (de lemn tăiat ilegal - n. r.) din proprietatea publică a statului român. Dacă înmulțim 10 milioane cu 50 de euro metrul cub de lemn, ne dau vreo 500 de milioane de euro (…)”, a menționat  Alexe.

În primăvara acestui an, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, anunța că a pregătit un proiect de lege privind interzicerea exportului de bușteni din România.