ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul grec al migrației, Notis Mitarakis, le-a cerut tuturor celor rămași sub cerul liber pe insula Lesbos să se mute imediat în noua tabără temporară de corturi, după ce un incendiu uriaș, presupus a fi fost provocat de unii dintre migranți, le-a distrus adăposturile anterioare, transmite dpa, citată de Agerpres

După cum ActiveNews relata anterior, migranții s-au bătut în weekend cu forțele de ordine, refuzând să mai rămână în tabăra destinată lor și forțând ajungerea pe continent. În replică, autoritățile condiționează primirea cererilor de azil de conformarea migranților în a rămâne în adăposturile puse la dispoziție în insula Lesbos.

„Începând de lunea viitoarea, cererile de azil vor fi procesate doar pentru cei care se află în tabără”, a spus luni ministrul grec al migrației, la postul de radio Parapolitika.

Tabăra de corturi a fost ridicată în ultimele zile, după incendiul care a distrus tabăra de refugiați Moria, cea mai mare de acest fel din Europa.

Potrivit lui Mitarakis, noua tabără poate găzdui în prezent peste 5.000 de oameni și va fi extinsă în zilele următoare pentru a-i cuprinde pe toți cei 12.000 de migranți rămași fără adăpost pe insulă.

Ministrul i-a avertizat încă o dată pe acei migranți care îi împiedică pe alții să se mute în noua tabără temporară, ridicată de autorități în colaborare cu organizații de asistență umanitară.

„Știm exact despre cine este vorba”, a spus el, acuzând că același grup a declanșat focul care a distrus tabăra Moria. „Grecia nu va permite să fie șantajată”, a adăugat ministrul.

După ce s-au bătut în week-end cu polițiștii greci, numeroși migranți, majoritatea afgani, au ieșit luni din nou pe străzile din Lesbos și au cerut să fie duși în Europa Occidentală.