ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Petică, profesor de educație fizică la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniudin Tecuci și lider sindical în același oraș, a murit subit pe 1 iulie, fără a fie cunoscut ca suferind de vreo boală. Contactați de reporterul ActiveNews, colegii săi de la Liceul Tehnologic au confirmat cauza morții: infarct. Potrivit unei alte surse locale, profesorul de sport se vaccinase de curând cu unul dintre serurile experimentale Covid.
 
„Cu adâncă durere în suflet, anunțăm că s-a stins din viață colegul nostru, domnul Mircea Petică. În aceste momente grele, suntem alături de membrii familiei și ne rugăm ca bunul Dumnezeu să le dea putere!
 
De-atâta foc și neputință
Trimite un vers până la cer,
Și cum e, Doamne, cu putință
S-accept cuvântul "efemer"?
(autor A. Mihalache)”, este necrologul postat pe Facebook de colectivul didactic al Liceului Tehnologic „Ovid Caledoniu” din Tecuci. 
 

Defunctul era lider al Sindicatului Liber din Învățământ - Tecuci, astfel încât neașteptata veste i-a îndurerat și pe colegii lui de sindicat:

„Cu mare durere în suflet ne luăm rămas bun de la unul dintre oamenii valoroși pe care i-a avut Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Mircea Petică, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Tecuci s-a stins din viață, lăsând în urma sa tristețe, dar și o moștenire importantă: munca depusă pentru binele membrilor de sindicat pentru care și-a dedicat o mare parte din  viață.

Pentru noi, Mircea Petică va rămâne mereu un OM deosebit, cu un caracter puternic și un suflet mare, dar și un exemplu de moralitate, curaj și dăruire. A iubit adevărul și sinceritatea, dar a disprețuit minciuna și ipocrizia, a fost discret, dar a știut cum să își facă auzită vocea, atunci când drepturile oamenilor din Educație trebuiau apărate, a slujit munca cinstită și a promovat valorile, fără vanitate și fără să ceară ceva la schimb.

Mircea Petică a fost un OM cu care puteai pleca la drum, fără a avea teama că te abandonează, atitudine întâlnită doar la oamenii de caracter.

Îți mulțumim, prietene drag, coleg și OM al Educației pentru tot ce ai realizat! Dumnezeu să te odihnească în pace, iar familiei tale îndurerate să îi ofere putere în aceste zile în care suferim cu toții pentru că nu te mai avem printre noi!

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 
 
Ne amintim că, în luna aprilie a.c., ministrul Educației, Sorin Câmpeanu (PNL), personal sau prin intermediari, a întreprins un turneu național de lobby pentru vaccinarea dascălilor, ajungând aproape în fiecare municipiu din România, unde participa la „dezbateri” alături de inspectorii școlari și de liderii de sindicat - intitulate, propagandistic, „Vaccinare și testare pentru învățare”. Știm că totul este coincidență în viață, așa că nu facem legături cauză-efect. Doar subliniem că roadele acelei campanii se decontează deja. Și că Ministerul ar face bine ca, la toamnă, să nu pună și mai multă presiune pe dascălii care au ales să nu se vaccineze. Fiindcă s-ar putea să aibă nevoie de ei pentru a suplini lipsa celor care nu mai sunt... Iar când n-ai oameni, te uiți la cei rămași și te gândești că, inclusiv în câmpul muncii, „beneficiile (angajării) depășesc riscurile”.