ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu două săptămâni, pe 23 mai, Teodora Stamate ar fi împlinit 18 ani. Prietenii și colegii Teodorei au venit să o sărbătorească pe Teodora ca pe una din cei vii dintru Împărăția Sa cea cerească.

La mulți ani, Teodora de acolo din ceruri, de unde veghezi mănăstirea noastră, familia, prietenii și neamul nostru! Veșnică pomenire, Teodora și roagă-te și pentru noi, prietenii tăi!, a transmis pagina Mănăstirii Paltin - Petru Vodă.  

Totodată, la hramul Sfântului Justin Martirul și Filosoful de 1 iunie, a fost prezent PS Nichifor Botoșăneanul. Mănăstirea Petru Vodă se pregătește de pomenirea a 8 ani de la plecarea la Domnul a sfântului Părinte Justin, sâmbătă, 12 iunie, dar și miercuri, 16 iunie, ziua de mutare la Ceruri a Duhovnicului Neamului.

Publicăm aici câteva momente emoționante filmate la pomenirea Teodorei, cu foștii ei colegei cântându-i câteva cântece patriotice, urmate de alte note:

„Iată în mod firesc, aici este pomenit atât de des Părintele Justin în numele căruia, poate, s-a și dat ca sfânt protector, Sf. Justin Martirul și Filosoful, pentru că și el și-a lărgit inima să poată să poarte mai mult din suferința celorlalți. Pentru aceasta i-au fost alături și l-au cinstit călugări și mireni, deopotrivă, pentru aceasta a rămas în viața multora ca un reper de urmat, ca o lumină a unui om ce s-a dăruit pe sine pentru Hristos. Să urmăm și noi această cale, dăruindu-ne și căutând mai mult la folosul celorlalți și netemându-ne în niciun fel de crizele acestei lumi!”, a spus PS Nichifor la slujba de la paraclisul cu hramul Sf. Justin Martirul și Filosoful.

„Poporul nostru este un popor sfânt și pământul pe care călcăm e sfânt și nu exagerez pentru că aici nu e metru pătrat fără o picătură de sânge. Nu e metru pătrat unde să nu fie o suferință, o greutate, o lacrimă. Când spui român, te gândești îndată că ești ortodox”, spunea Părintele Justin Pârvu din multa sa dragoste față de neamul pentru care a plâns și a pătimit o viață întreagă. La Mănăstirea Paltin Petru-Vodă, biserica Adormirea Maicii Domnului, paraclisul cu hramul Sf. Justin Martirul și Filosoful, căminul de bătrâne închinat Sfântului Pantelimon și Sfântului Ier. Spiridon și așezământul pentru copii ridicat sub Acoperământul Maicii Domnului sunt expresia văzută a torentului de iubire care a umplut inima dăruitoare a Părintelui Justin, scrieMănăstirea Paltin Petru-Vodă.

Pe 14 mai anul acesta s-au împlinit 30 de ani de când Părintele Justin Pârvu a pus temeliile Mănăstirii Petru Vodă.

Citiți și REVELAȚII PENTRU ERA COVID Previziunile Duhovnicului Neamului cuprinse în lucrarea „De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul”: Părintele Justin Pârvu contra Dictaturii Biometrice. INTERVIU și Cuvânt Duhovnicesc: VREM SĂ FIM SCLAVI SAU LIBERI?