ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„De aceea, îndemn prin aceste rânduri, ca fiecare creștin să intre în arena cu fiare, cu fruntea ațintită senină către Hristos! Să fim mereu într-o trezvie deplină, în curtea aceasta a ortodoxiei noastre, a Bisericii noastre și să se  găsească fiecare pe poziția de a fi cu adevărat un ucenic al lui Hristos.” - Duhovnicul Neamului

Părintele Justin Parvu contra Dictaturii Biometrice


Un apel făcut de duhovnicul de la Petru Vodă a ridicat obștea monahală din Moldova la lupta contra unor măsuri introduse în România fără dezbatere publică

Introducerea obligativității inserării de cipuri biometrice în actele românilor începând de la 1 ianuarie, măsură reglementată chiar miercurea aceasta de Parlamentul European, fără a fi însă dezbătută și în România majoritar ortodoxă, a stârnit o reacție dură în mănăstirile românești. Părintele Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă, fost deținut politic cu 17 ani de temniță grea și frate în duhovnicie cu regretații părinți Ilie Cleopa, Ioanichie Bălan sau Gheorghe Calciu, a întocmit un apel catre ortodocși pentru a se împotrivi acestui act, care anulează libertatea omului instaurând controlul total asupra mișcărilor sale, considerat o măsură "premergător pecetluirii cu numarul Fiarei". În numai o singură zi la petiția inițiată de Apelul Părintelui s-au adunat mii de semnături iar mănăstirile din Moldova, unde au mai semnat sute de călugari, au pus în circulație un formular de adeziune la această chemare afirmând că poporul român nu a fost consultat și solicitând dreptul de a alege și de a-i fi respectate convingerile religioase [În final s-au strâns 1.000.000 de semnături pentru un Referendum, fără a i se fi dat curs însă de către președintele României, potrivit legii – n.n.]. În exclusivitate, Părintele Justin Pârvu ne-a împărtășit din temerile sale - care au declanșat deja un scandal surd în interiorul Bisericii - și a facut un apel la trecut.

Mă simt dator să apăr sufletele românilor

Părinte, ați făcut un apel grav la ortodocși cu o notă critică față de "mai marii Bisericii", care tac. Afirmați că este, din nou "vremea muceniciei" și că trebuie să se "lupte până la capăt" împotriva acestui demers de introducere a unor cipuri în documentele de identitate. De ce?

Fiule, cum am spus în mesajul meu către poporul ortodox român, mă simt dator în fața lui Dumnezeu și conștiința și inima nu mă lasă să trec nepăsător pe lângă acest val primejdios care s-a ridicat să înghită toată suflarea omenească, chiar și pe cei aleși, de este cu putință. Și văd cum bieții oameni nu sunt pregătiți să facă față acestor capcane ale vrăjmașului, a cărui nouă lucrare acum este să pecetluiască sufletele voastre cu semnul Fiarei - 666. Toți am citit Apocalipsa și înfricoșătoarea profeție - scrisă cu 2000 de ani în urmă: "și ea (fiara) îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei" (Apocalipsa 13:16-17).

Ținta este libertatea - urmează dictatura și controlul absolut

Dar cipul acesta nu merge până într-acolo, este doar în acte.

Eu asta și spun: vremea în care ne aflăm acum este premergătoare acestei profeții. Prin lege, prin ordonanță de guvern, românii sunt obligați să se încadreze într-un plan de urmărire și supraveghere la nivel național și mondial, proiect care le răpește de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-și pună pe pașapoartele, permisele auto și orice alt act personal cipul biometric ce conține amprenta digitală, imaginea facială și toate datele personale. Poate pentru mulți dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare și stocare a datelor de identificare se ascunde o intreagă dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voie îți vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al ființei umane.


"Așa încercau să ne reeduce comuniștii roșii de atunci, și tot astfel fac acum cu poporul nostru comuniștii de azi îmbrăcați cu haine albe”

Și credeți că aceasta va duce la slăbirea credinței?

E vorba de despărțirea apelor! Citiți Apelul meu. După cum prorocesc Sfinții Părinți, primirea acestui semn este lepădarea noastră de credință. Să nu credeți ca putem sluji și lui Dumnezeu și lui mamona. De aceea am și spus: este vremea muceniciei! După părerea mea ne aflăm în vremurile în care singura cale de mântuire este mucenicia. Eu am mai trăit vremuri asemănătoare. Așa încercau să ne reeduce comuniștii roșii de atunci, și tot astfel fac acum cu poporul nostru comuniștii de azi îmbrăcati cu haine albe. Cer, așadar: în numele Mântuitorului Hristos, Care a spus "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri." (Matei 11: 32-33), să cereți autorităților române să abroge legile care permit îndosarierea și urmărirea electronică a creștinilor, renunțarea la libertatea cu care ne-am născut. Așa cum a început creștinismul, așa va și sfârși - în dureri și în suferință. Pecetluiți creștinismul cu mucenicia voastră, că aveți de la cine învăța: generația martirilor din închisori.

"Dumnezeu a ales niște oameni pentru vremea în care s-a deschis asupra neamului nostru”


Ce ne puteți spune despre aceștia, despre Sfinții Închisorilor?

Socotesc că Dumnezeu a ales niște oameni pentru vremea în care s-a deschis asupra neamului nostru. Din 1948 până în 1964, mucenici au fost acești bărbați, acești tineri, măsurați și cântăriți așa cum și greutățile pe care le lasă Dumnezeu omului mai întâi le cântărește și după aceea le dă în greutatea Crucii. Dumnezeu îi dă fiecaruia după puterea lui. De aceea și neamul nostru i-a ales pe acești tineri ca o jertfă curată de sacrificiu pentru neamul nostru. Ați auzit la predica despre jertfa aceasta frumoasă și minunată, cu Dumnezeu care l-a adus pe Fiul Său să Îl junghie. Așa a venit și vremea când neamul nostru cerea această jertfă pentru salvarea și spălarea păcatelor noastre. Căci trebuie să știm un lucru: că toate greutățile care vin, toate încercările care vin asupra noastră, vin din pricina căderii noastre, a păcatului. Noi suntem într-adevar ortodocși cu mare renume de dreaptă credință, dar în ce măsura suntem noi gata de sacrificiu?...

"O biserica la Aiud este incontestabilă”


Ce ar trebui să se facă pentru foștii deținuți politici și cei care au fost uciși în masă, la Aiud de exemplu?

Una dintre greșelile mari pe care le-au făcut unii deținuți politici care au ieșit din închisoare a fost ca s-au lasat la fund. S-au mulțumit cu o pensie. Îi cred ca au fost uzați, obosiți. Unii au trecut dincolo, alții s-au pierdut în viața aceasta. S-au căsătorit, au intrat în lume și s-au pierdut, uitând că există încă o datorie a lor după ce au ieșit din pușcărie. Ei au socotit ca și-au făcut datoria și de acum fie ce-o fi. Au făcut o greșeală mare pentru că trebuia ca ei, din acel moment, să pună să încolțească și să rodească pomii pe care i-au sădit. S-ar fi putut face foarte mult, nu numai la Aiud, ci la toate pușcăriile și locurile de martiraj ale poporului și ale tinerilor noștri creștini ortodocși. Peste tot trebuiau făcute niste așezăminte temeinice, pentru că se puteau atunci face și biserici și mănăstiri ca să aibă acolo mărturii pentru viitor. O biserică la Aiud este incontestabilă. Nu se poate ca o localitate așa de frumoasă, ca și Gherla, plină de jertfe, fără o mănăstire. Aiudul este pușcăria disciplinarilor. Aiudul era închisoarea celor suprapedepsiți, care aveau de ispășit 18, 20 de ani iar unii chiar 200 de ani. Așa încât, vă dați seama cam câți tineri și-au găsit acolo locul și rangul lor de sfințenie de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl. Generația aceasta a tinerilor care s-a stins și a rămas numai ici-colo rămâne o mărturie pentru toți, și pentru tineri și pentru vârstnici. Pentru că ei nu mai sunt oameni. Ei sunt de acum trecuți în altă lume, sunt trecuți în Biserica aceasta care îl laudă permanent pe Dumnezeu, în Biserica biruitoare.

Tehnologia fără de Dumnezeu poate aduce moartea generațiilor

Însă tinerii de astăzi sunt altfel...

Această satana care a venit peste noi i-a strâmbat pe tinerii noștri prin spusele acestea cu drepturile omului, pe care vor se le transforme într-o nouă "religie". Acestea au adus cel mai mare rău, apoi prin partea tehnică, cu tehnologia, televizorul, calculatorul și toate acestea. Se poate trăi foarte bine și fără acestea sau, dacă sunt, atunci trebuie folosite cu foarte mare atenție, către drumul cel bun. Toate acestea trebuie să fie așezate cu foarte mare frică de Dumnezeu, pentru că aici este vorba de viața și de moartea generațiilor. Tinerilor le mai trebuie însă un pas ca să mai prindă puțin curaj și să intre și în lumea mai apropiată ca să dovedim că generațiile noastre nu au fost capabile de jertfă degeaba. Nu e nevoie să vorbim noi prea mult ca să îi salvăm din gheara aceasta a întunericului. Iată, acest moment cu împotrivire față de instaurarea controlului total prin aceste măsuri premergătoare pecetluirii cu numărul Fiarei va spune mai multe pentru viitorul lor, al ortodoxiei și neamului nostru.

"Lepădăturile comuniste sunt în continuare sus”

Comunismul și-a adus elementele de forță după ce au terminat cu noi și i-au format pe ai lor. Acuma ce să facem dacă toate lepădăturile sunt în continuare sus? De abia anul acesta, prin alegerile și bulibășeala asta care s-a născut este un semn bun că poporul, că neamul nostru, nu mai vrea să mai audă de ei. Steaua roșie comunistă, cu care au ștanțat bolșevicii popoare intregi, a fost un alt semn premergător, că și aceste cipuri cu care ne însemnează ca pe animale. De-asta spun: dacă li se pune cineva în cale tinerilor, cinului monahal și dreptcredincioșilor creștini-ortodocși care se ridică împotriva semnelor Fiarei, cu buldozerul să îi dea la o parte tinerii noștri.

Interviu realizat de Victor Roncea
pentru Ziarul Ziua

17 ianuarie 2009

Părintele Justin: „De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul”. Convorbiri cu Victor Roncea, Petru Vodă, 2020

Adenda la Profeția Părintelui Justin confirmată de creatorul Cardului de sănătate cu cip: Este instrumentul Big Brother! Lucian Duță, fostul președinte al CNAS, a dezvăluit cum a fost instrumentat de SRI și că scopul cardului nu a fost niciodată sănătatea românilor

Vrem să fim sclavi sau liberi?

Cartea aceasta, Dictatura biometrică, o recomand tuturor cititorilor care mai vor încă să fie liberi într-un stat democratic și celor care mai vor încă să fie fii ai lui Dumnezeu și nu ai Mamonei. Această carte este o sinteză a tuturor publicațiilor care s-au făcut până în prezent pe tema acestui subiect. Are o importanță deosebită pentru că pune la îndemâna tuturor creștinilor, în special ortodocșilor, informații necesare cu privire la problema introducerii microcipurilor de tip R.F.I.D. în actele noastre de identitate și în toată viața noastră. Pentru că la ora actuală este o campanie extraordinar de satanică pentru distrugerea și desființarea lui Hristos din inima creștinului. Întotdeauna au fost potrivnici creștinismului, de data aceasta însă este parcă o concentrare a tuturor forțelor întunericului din toate timpurile, a experiențelor îndelungate a celui rău și vechi de zile, și aplicarea lor asupra sufletului uman, căruia i s-a declarat război final de distrugere a ființei sale cu desăvârșire.

Întotdeauna au fost și creștini buni, și creștini răi; întotdeauna au fost și persecutori, și preamăritori; au fost și oameni care s-au sacrificat pentru această învățătură frumoasă, creștin ortodoxă, - pentru că ortodoxia este cea mai mare bogăție pe care o moștenește pământul nostru european sau bătrânul continent european, - dar au fost și denigratori și trădători care au săpat la surparea temeliei Bisericii lui Hristos. Dar cu cât trădătorii au săpat mai mult, cu atât sângele mucenicilor au înălțat Biserica lui Hristos, pe care nici porțile iadului nu o vor putea birui.

Această carte nu vine numai spre informarea dumneavoastră, ci ea este menită să aducă putere în sufletele dumneavoastră să vă opuneți și să luptați împotriva acestui sistem de înrobire desăvârșită atât a trupului, cât și a sufletului. La ora aceasta, fiecare creștin trebuie să se angajeze în luptă foarte deschis, pe cât îi este cu putință. Pentru că Sfinții Părinți și canoanele Sfintei noastre Biserici, ne învață despre existența unui război nevăzut cu diavolul, potrivnicul mântuirii noastre, război care ne îndeamnă să punem mâna pe armele duhovnicești: smerenia, postul, rugăciunea, mărturisirea și toate celelalte fapte bune; pentru că viața aceasta este o luptă și nu o șezătoare. Mărturisirea este un act important în lucrarea noastră de mântuire, fără de care celelalte virtuți nu ne vor fi recunoscute înaintea tronului de Judecată a lui Dumnezeu. Pentru că Mântuitorul spune clar în Evanghelie: „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Mt. 10:32-33).

Mărturisirea este, așadar, o datorie, o poruncă dumnezeiască și suntem datori să ne apărăm în fața celor care se ridică împotriva noastră și a Bisericii lui Hristos, fără să așteptăm alte porunci oficiale, ci să ascultăm de glasul Evangheliei când este vorba de batjocorirea lui Hristos. Nu avem nevoie să ne poruncească cineva să luptăm împotriva prigonitorilor lui Hristos, sau să așteptăm prilej de ascultare față de mai marii lumii acesteia. Ascultarea este una, lupta împotriva diavolului este alta. A asculta – în momentul acesta – când văd că este casa vecinului în flăcări, iar eu stau cu găleata plină cu apă și nu mă duc să o vărs să surp incendiul acesta mare care mistuie casa, pentru că nu mi-a poruncit șeful meu, acea ascultare este oarbă, după cum orb este și sufletul acelui om.

Se vorbește că nu este acuma sfârșitul. Da! Și eu spun că nu este acuma, dar noi trebuie să fim pregătiți, pentru că toate evenimentele conclud la această stare de lucru. Se vede că toată activitatea aceasta de înrobire a noastră, se duce nu numai împotriva creștinismului, ci și a umanității în genere; este vorba de un atac puternic la adresa persoanei umane și fiecare creștin este dator să-și pună viața pentru credința lui, pentru sufletul lui. Până acum a mai mers și cu partidul, și cu carnetul roșu; a mai mers și cu carnetul portocaliu, și cu carnetul  galben, dar de data aceasta avem de-a face cu un carnet multicolor care ne privează de libertate și de viață. Depinde de ce vrem: Vrem să fim sclavi sau liberi? Vrem să fim morți sau vii? Dar prețul libertății și al vieții a crescut mai mult decât criza economică în care ne aflăm; este nevoie de mult sacrificiu și va costa izvoare lacrimi și râuri de sânge. Mărturisești pe Hristos, rămâi în credința Lui, nu-L mărturisești pe Hristos, lepădat vei fi înaintea îngerilor și Judecății lui Dumnezeu.

De aceea, îndemn prin aceste rânduri, ca fiecare creștin să intre în arena cu fiare, cu fruntea ațintită senină către Hristos! Să fim mereu într-o trezvie deplină, în curtea aceasta a ortodoxiei noastre, a Bisericii noastre și să se  găsească fiecare pe poziția de a fi cu adevărat un ucenic al lui Hristos.

Mulți dintre credincioși mă întreabă: „Ce să facem noi pentru toate lucrările acestea”? Păi, în toată această situație nu se poate face ceva mai frumos decât a ne ruga fiecare în parte, în viața  de familie; a ne educa copiii noștri într-un spirit foarte auster, aspru, ca de la vârsta fragedă să  cunoască și să trăiască credința noastră ortodoxă. Avem modelul fiilor lui Brâncoveanu. Nu cedați! Mai bine să strigăm: „Lovește, potrivnice a lui Hristos!” decât să ne pierdem viața cea veșnică. Plecați capetele voastre spre junghiere și împotriviți-vă fiarei apostate!

Știu că nu este ușor; am ajuns fii vlăguiți ai acestui neam mult obidit, mult încercat și mult prea trădat. Acum, peste românii noștri, vin și greutățile acestea financiare și toate necazurile și ne vindem și pe un blid de linte. Pentru că așa este firea noastră slabă și neputincioasă și needucată; pentru că niciodată nu a fost o legătură strânsă între omul, căruia Dumnezeu i-a dăruit mai multă înțelepciune și a făcut oleacă de carte și omul simplu, omul de jos, care avea nevoie de luminare și de dragostea celuilalt. Nu, românul nostru intelectual îndată s-a împăunat cu mărirea lui, cu postul lui, cu înțelepciunea lui și a uitat de ograda lui de altă dată, a pomilor frumoși, a oilor, a caierelor de furcă, unde povestea bunica din viața lui Ion Creangă, Făt Frumos și a întregii noastre frumuseți literare. Astăzi se uită în curțile europene pline de vile și de cuvinte moarte și participă la ferecarea valorilor noastre ortodoxe și românești, la ferecarea credinței și a tot ce a mai rămas frumos pe plaiurile noastre mioritice.

Puterile noastre sunt slabe și am rămas puțini. Dar ne-a rămas ceva ce nu vor putea niciodată fereca: Mila lui Hristos, Dumnezeul nostru! Rămân toate pe seama marii Lui iubiri de oameni, ca El să ne scoată și din această stare de lucru, ca întotdeauna, și să Își manifeste mila și bunătatea Sa față noi! Avem mijlocitori pe sfinții noștri martiri din închisorile comuniste, cei care și-au dat viața pentru Dumnezeu și neamul lor, cărora să le cerem rugăciunile, ca unii ce au luptat și au biruit Fiara prin puterea Crucii lui Hristos.

Arhimandritul Justin Pârvu

6 mai 2009, la pomenirea Sfântului și Dreptului Iov, mult-răbdătorul

Cuvânt înainte la lucrarea Dictatura Biometrică - cipul controlului total (PDF)editată de Mănăstirea Petru Vodă și Civic Media

* * *

Împlinindu-se în data de 16 Iunie 8 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Justin, marele duhovnic al românilor, echipa CarteOrtodoxa.ro a pregătit un pachet tematic, comemorativ, format din două volume deosebite, cu prețul redus cu 25%:

Părintele Justin: „De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul”. Convorbiri cu Victor Roncea, Petru Vodă, 2020

Duhovnicul. 100 de ani cu Părintele Justin. 100 de portrete de Cristina Nichituș Roncea, Editura Doxologia, 2019

De asemenea, pe site veți găsi și fiecare volum în parte redus 20%.

Sperăm ca imaginea Părintelui Justin să se întipărească adânc în sufletele noastre și să-i urmăm exemplul de viață jertfelnică, demnă și pusă în slujba aproapelui.

Cărțile le puteți găsi aici. Oferta este valabilă în perioada 30.05-20.06.