ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Monahul Filotheu Bălan a făcut astăzi anunțul cu privire la vrednicul de pomenire Părinte Sorin Grecu, despre a cărui plecare la Ceruri ActiveNews a anunțat aici:

A plecat la Domnul Părintele Sorin Grecu, eroul care l-a dat jos pe Lenin de pe soclul din Piața Scânteii doar cu o Sfântă Cruce în mână. Imagini Istorice din 1990 In Memoriam Preotul-Luptător

PS Teofil de Iberia a fost delegatul Mitropolitului Iosif la slujba de pomenire oficiată joia trecută în biserica ortodoxă din East Ham, Londra, a Părintelui Sorin Paul Grecu, trecut la cele veșnice în data de 6 ianuarie, la vârsta de 61 de ani, după cum a informat Basilica.

Anunțul monahului de la Petru Vodă: „Părintele Sorin Grecu va fi înmormântat Joi, 20 Ianuarie, în România, în curtea bisericii din Peretu, județul Teleorman, cu onoruri militare.

În semn de recunoștință, Părintele Sorin Paul Grecu a fost decorat post-mortem de Președintele României cu Ordinul Pentru Merit în grad de Cavaler.

Miercuri 19 Ianuarie 2022, de la ora 16:30 când trupul va fi adus de la Londra in țară, va avea loc la București în Piața Presei Libere, la Monumentul ARIPI al victimelor represiunii comuniste, o evocare a acțiunii civice a Părintelui Sorin Grecu de îndepărtare a simbolurilor comuniste din locurile publice, începute acum 32 de ani și continuate apoi și în celelalte țări din Estul Europei; se va depune și coroana de flori din partea Familiei în memoria acestor eroi și în amintirea părintelui. Cei care doresc să-și ia la revedere de la Părintele Sorin pot veni și aici.

Tot Miercuri, de la ora 19 va avea loc o slujbă de pomenire ținută de foștii colegi de Facultate si Seminar ai părintelui, la Biserica Sf Ilie - Rahova (în zona Piața Unirii).

Biserica Sfântul Ilie Rahova se află pe strada Constantin Silvestru nr. 79 și strada Sfântul Ilie, pe unde trecea cândva Calea Rahovei. În perioada demolărilor din anii comunismului a fost translatată 51 m, pe pod rulant pentru a face loc Bulevardului Unirii.

În drum spre biserică va fi o scurtă oprire în Piața Universității la Troița Eroilor din Decembrie si la Crucea Basarabiei.

Joi, la înmormântare vor fi prezenți pe lângă preotul din Peretu și numeroși alți preoți, fiind slujbă arhierească cu participarea IPS IOSIF, Mitropolitul Europei Centrale și Meridionale și PS GALACTION, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, cărora le mulțumim că sunt alături de noi la plecarea părintelui la Cer.”

Istoria clipei din Martie 1990 a fost înregistrată de fotograful Dinu Lazăr:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews