ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Seria incendiilor „misterioase” care s-au produs „spontan” în Rusia începând cu săptămâna Patimilor și săptămâna luminată continuă până în prezent. Un birou de recrutări militare din Siberia a fost atacat miercuri cu mai multe cocktailuri Molotov. Cel care a comis atacul este un tânăr rus, surprins de camerele video în timp ce arunca cu sticle incendiare în clădirea centrului militar, informează Național.ro. Un alt bărbat l-a însoțit pasiv pe atacator, părând că stă de pază. Ambii au fugit de la fața locului după ce și-au epuizat „muniția” improvizată, constituită din cel puțin 7 cocktailuri Molotov. 

Înregistrarea, care pare obținută de la o cameră de supraveghere, a fost făcută în orașul Nijnevartovsk din districtul autonom Hantî-Mansi, aflat în vestul Siberiei. Ea a fost redistribuită pe Twitter de jurnalistul Kevin Rothrock, editor-șef la site-ul independent de investigații Medusa. VIDEO: 

Nu este clar când au fost surprinse imaginile, însă ele vin în contextul speculațiilor potrivit cărora președintele Vladimir Putin s-ar pregăti să declare oficial război Ucrainei pe 9 mai, când se sărbătorește Ziua Victoriei Rusiei și a aliaților săi occidentali contra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Și alte incendii au împânzit Rusia

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri, 4 mai, în zona industrială din orașul Dzerjinsk din regiunea rusească Nijni Novgorod, după ce un rezervor cu solvenți a luat foc. În zona industrială din Dzerjinsk, în regiunea Nijni Novgorod, pe autostrada Avtozavodskoye, un rezervor cu solvent a luat foc, a informat Ministerul pentru  Situații de Urgență al Federației Ruse, citat de Național.ro

Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului și un tren special a fost pus în alertă pentru a stinge incendiul. Acesta nu s-a soldat cu victime omenești și, deocamdată, nu se cunoaște ce a anume a declanșat focul.

Mai multe incendii cu origine necunoscută au avut loc în ultima perioadă în Rusia. La sfârșitul lunii aprilie, un incendiu de proporții a avut loc la Sahalin GRES-2, cea mai mare termocentrală electrică inaugurată de ruși în 2019. VIDEO:

 
Marți, un alt incendiu puternic a izbucnit la depozitul editurii „Prosveshchenie” de lângă Moscova. În miezul nopții, un depozit din districtul Bogorodskoe, în care erau stocate tipărituri, a izbucnit în flăcări. S-a declanșat un incendiu pe o suprafață de circa 34.000 mp, potrivit agenției ucrainene Nexta. VIDEO: 


Luni, mai multe incendii de proporții au izbucnit la o unitate militară din Belogorod, nu departe de granița cu Ucraina.

Anterior, un incendiu a avut loc la o mare fabrică chimică, Dimitrievski din orașul Kineșma, pe 21 aprilie. VIDEO:
 
O zi mai târziu, pe 22 aprilie, un incendiu s-a declanșat la Institutul de Apărare din Tver, care proiectează rachete pentru armata rusă, după cum a relatat și ActiveNews la acea dată. VIDEO: