ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul republicii ruse Cecenia, musulmanul Ramzan Kadîrov, un aliat declarat al președintelui Vladimir Putin, a afirmat luni că se află în Ucraina alături de forțele Moscovei care au invadat țara vecină, notează AFP preluată de Agerpres.

Ramzan Kadîrov a publicat un videoclip pe Telegram care îl arată în uniformă militară studiind planuri în jurul unei mese cu soldați într-o cameră.

El a subliniat apoi într-un mesaj că acest videoclip a fost filmat la Gostomel, un aeroport situat în apropiere de Kiev, capitala Ucrainei, capturat de forțele ruse în primele zile ale ofensivei lor.

Aceste informații nu au putut fi verificate în mod independent.

„Zilele trecute eram la aproximativ 20 de kilometri de voi, naziștilor de la Kiev, iar acum suntem și mai aproape”, a scris Ramzan Kadîrov, îndemnând forțele ucrainene să se predea, „sau veți fi terminați”.

„Vă vom arăta concret că practica rusă învață războiul mai bine decât teoria străină și recomandările consilierilor militari”, a adăugat capul musulman. VIDEO:

Ramzan Kadîrov, care conduce Cecenia după ce Armata Rusă a ras literalmente capitala Groznîi prin bombardamente dure și l-a instalat ca marionetă pe tatăl lui Kadîrov, asasinat ulterior de rezistența cecenă anti-rusă, este loial Kremlinului și dispune de o miliție paramilitară musulmană la ordinele sale.

Tatăl său, Ahmad Abdulkhamidovici Kadîrov, este considerat de rezistență un trădător al națiunii cecene după ce a trădat memoria comandantului Djokar Dudaev, asasinat de ruși în 1996, și s-a aliat cu Armata Rusă în 1999. Așa arăta Grozîi după „eliberarea” lui de către Moscova:

Al doilea război rus pentru controlarea Ceceniei, republică aflată pe ruta gazoductelor și oleoductelor dinspre Marea Caspică spre Europa, a fost declanșat de Putin, pe atunci prim ministru al Rusiei, după ce o serie de explozii din septembrie 1999 asupra unor blocuri din Moscova, Buynaksk și Volgodonsk, care au ucis circa 1000 de oameni, au fost puse pe seama cecenilor (foto deschidere).

„Răspunsul ferm” al premierului Putin prin distrugerea și ocuparea armată a Ceceniei, pe fondul emoțional stârnit de atentatele criminale, au dus la asigurarea câștigării alegerilor pentru președinție în 2000. Întâmplător, autorul știrii s-a aflat la fața locului la „alegerea” lui Putin, un spectacol demn de Circul de Stat din Moscova. Specialiștii vremii au consemnat că întreaga operațiune odioasă a fost orchestrată de FSB pentru a împușca doi iepuri dintr-o lovitură: Groznîi și Kremlinul.

Documentarul de mai jos, scris de istoricul rus Iuri Felshtinsky și fostul defector rus Alexander Litvinenko, asasinat în 2006 de serviciile speciale rusești, poate lămuri persoanele interesate asupra naturii profund criminale a regimului putinist:

Reamintim că la începutul ofensivei ruse, pe rețelele sociale au circulat imagini cu o piață din Groznîi, capitala cecenă, plină de soldați jihadiști care pretindeau că sunt pe punctul de a pleca spre Ucraina, pentru Allah. VIDEO:

Vedeți și OLIGARHII LUI PUTIN. Globaliștii ruși cărora le pute Rusia și își învârt miliardele de euro în Occidentul diavolesc. HAARETZ: Marea evadare a oligarhilor evrei: Se cutremură pământul. Ei vor intra în Israel