ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși filantropul George Becali a ajutat mii de refugiați ucraineni și inclusiv sportivii Dinamo Kiev, clubul ucrainean a anunțat cu aplomb, joi, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că a renunțat la meciul amical cu FCSB din cauza declarațiilor lui Gigi Becali cu privire la Batalionul Azov.

Conducerea Dinamo Kiev „consideră inadmisibilă declarația patronului FCSB, Gigi Becali, despre regimentul ucrainean Azov și nu vede cum ar fi posibil să se dispute acest meci. Acest lucru i s-a adus la cunoștință clubului FCSB la o zi după declarațiile respective”, a precizat clubul ex-sovietic, citat de ȘtiripeSurse.

„Dinamo Kiev le mulțumește FCSB și președintelui Gigi Becali pentru ajutorul lor în organizarea procesului de pregătire a echipei noastre în România, dar subliniază că acum prioritatea este independența țării noastre și a tuturor celor care o asigură militar și diplomatic. În locul meciului cu FCSB, echipa noastră va disputa un meci caritabil cu actualul lider al campionatului României și campioana en titre, CFR Cluj. Meciul va avea loc la 20 aprilie”, se mai arată pe site-ul clubului ucrainean.

Gigi Becali a spus la 9 aprilie că președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a fost ales în funcție ca urmare a intervenției controversatului miliardar Igor Kolomoiski, un oligarh cu o avere de peste 1 miliard de euro, cu triplă cetățenie, ucraineană, isareliană și cipriotă (ca să aibă acces în UE).

În plus, Becali a declarat că Batalionul Azov, care face parte din Garda Națională Ucraineană, este o grupare nazistă, sponsorizată - culmea! - de oligarhul evreu. Personajul apropiat lui Zelenski a fost interzis în 2021 în SUA pentru „acte semnificative de corupție” (foto cu cei doi via IntelligenceOnline).

Așa cum oligarhul lui Putin, Roman Abramovici, este președintele Federației Evreilor din Rusia, Ihor Kolomoiski este președintele Comunității Unite a Evreilor din Ucraina, fondată împreună cu un alt oligarh de soi, Vadim Rabinovici.

„Vreți să spun ce știu eu? Pe Zelenski l-a pus președinte un mare miliardar care are gruparea aia Azov și el l-a salvat pe Abramovici. Miliardarul i-a spus: Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovici! Este adevărat că miliardarul este evreu. Și toată lumea se minunează că a făcut gruparea aia Azov, pentru că gruparea aia Azov este nazistă. Și Zelenski l-a sunat pe Biden și i-a zis 'Iartă-l pe Abramovich'. Știu eu. Iar aia cu otrăvitul este o minciună. Ce otrăvire? Abramovici are o boală de piele și atâta tot. N-a fost, mă, otrăvit. E vrăjeală, minciună. El are o boală de piele și nu se bărbierește. N-am spus că nu-mi place de Zelenski. Eu v-am spus niște adevăruri.”, a spus Gigi Becali la România TV.

Gigi Becali are dreptate: în martie 2022, Al Jazeera, o sursă de informații sigură, cum le place unora să zică acum, a relatat că Kolomoiski era finanțator principal al grupării milițiilor neonaziste auto-intitulate Batalionul Azov, înainte ca neonaziștii să fie încorporați în Garda Națională ucraineană.

Newsweek - o altă sursă de informații ultracredibilă pentru vremurile actuale - a raportat că Batalioanele neonaziste Azov împreună cu milițiile Aidar, Donbas, Dnepr 1, Dnepr 2 sponsorizate de oligarhul evreu al președintelui evreu al Ucrainei, au comis CRIME DE RĂZBOI în timpul conflictul armat din 2014, din estul Ucrainei.

Conform Amnesty International, crimele erau în stilul ISIS, prin decapitarea prizonierilor - așa cum se face și azi propagandă semi-oficială. Newsweek a scris inițial că Kolomoiski oferea o recompensă de 10.000 de dolari pentru fiecare cap tăiat. Ulterior a revenit la presiunile oligarhului cu o corectură, în care afirma că miliardarul oferea primele respective pentru fiecare rus „sabotor” capturat.

Deci, cu ce a greșit Gigi Becali?

Citiți și Volodimir Zelenski, zeul luptei împotriva corupției și oligarhiei de la Kiev, a fost părtaș la afaceri ale unor firme cu active și conturi offshore. Scurgerea de documente Pandora Papers și dezvăluirile ziarului britanic Guardian: THE RUSSIAN CONNECTION