ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oligarhul rus Roman Abramovici ar fi rugat prieteni de la Hollywood și brokeri americani să îi împrumute fiecare câte un milion de dolari pentru a se menține pe linia de plutire, după ce activele sale au fost înghețate de autoritățile mai multe state occidentale pe fondul restricțiilor impuse Rusiei și rușilor după invadarea Ucrainei, notează The New York Post, citat de Știri pe Surse

Pagina 6 din New York Post a relatat în exclusivitate că patronul clubului de fotbal Chelsea, ale cărui conturi bancare sunt înghețate în SUA și în Marea Britanie, solicită împrumuturi de la prietenii săi bogați pentru a menține salariile de 750.000 de dolari pe săptămână ale angajaților lui, printre care și personalul care îi mențin pe linia de plutire mai multe yachturi de lux.

Dar, în timp ce Abramovici - care a găzduit o serie de petreceri cu vedete pe ambarcațiunile sale și pe domeniul lui vast de la St. Bart's - are mulți prieteni apropiați la Hollywood, pe Wall Street și în lumea tehnologiei, se spune că asociații lui sunt reticenți în a-i împrumuta bani, chiar dacă acesta se implică în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Totodată, este de așteptat ca Abramovici să dea în judecată statele sau băncile care i-au poprit conturile, însă, cum orice proces durează, va mai lua ceva timp până când magnatul să-și reintre în bani.

O sursă a declarat pentru Page Six: „Roman le cere unora dintre cei mai apropiați și puternici prieteni ai săi să îi împrumute 1 milion de dolari.”

„El spune că nu a ratat niciodată plata salariilor pentru personalul său, care se ridică la 750.000 de dolari pe săptămână, iar cu activele sale înghețate, nu-și poate plăti oamenii.”

„L-a contactat pe producătorul și regizorul hollywoodian Brett Ratner, precum și familia Rothschild, printre mulți alții, pentru bani, dar - deși sunt buni prieteni cu Roman - nu au fost de acord să-i împrumute bani, pentru că fie nu dispun de atâția bani lichizi, fie, mai mult, nu le este clar care pot fi repercusiunile în conformitate cu legislația internațională.”

Ratner a refuzat să comenteze, iar familia Rothschild nu a putut fi contactată. Nici unul dintre aceștia nu i-a împrumutat bani lui Abramovici.

Marea Britanie și Uniunea Europeană l-au sancționat pe miliardarul rus - posesor al unei averi nete de 14,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg - la începutul lunii martie, după invazia Rusiei în Ucraina.

Ulterior, lui Abramovici i-au fost înghețate activele de către fondurile speculative americane. Sancțiunile l-au împiedicat, de asemenea, pe acesta să profite de pe urma vânzării clubului său de fotbal Chelsea, în valoare de 3 miliarde de dolari.

Între timp, Abramovici face în continuare ce poate pentru a-și menține activele pe linia de plutire, implicându-se în negocierile de pace pentru a pune capăt invaziei Armatei Ruse în Ucraina. În mod surprinzător, rusul a fost invitat la tratativele de pace de către ucraineni, care cred că el are contacte directe cu președintele Vladimir Putin - fapt negat de Abramovici. Cu sau fără vreo apropiere față de tiranul de la Moscova, fostul patron al echipei Chelsea a acceptat să se implice în negocierile ruso-ucrainen, fiind prezent inclusiv la ultima rundă a acestora, desfășurată în Turcia, după cum ActiveNews a relatat recent.