ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, duminică, președinte al PNL în cadrul Congresului „extraordinar” al partidului, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului. Moțiunea cu care a candidat Nicolae Ciucă a obținut 1.060 de voturi favorabile și 60, anulate, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă - deși nu avea vechimea necesară pentru a candida (la fel ca Cîțu, de altfel), conform statutului - a obținut o derogare binefăcătoare și a devenit singurul candidat la funcția de președinte al PNL. Aceasta în condițiile în care liberalii clasici ar trebui să fie adepți ai competiției și ai pluralismului. Poate în alt veac! De menționat că „extraordinarul” congres cu dedicație a fost ținut duminică dimineață, în timpul Sfintei Liturghii, iar asta în ciuda credinței mimate ostentativ de unii lideri ai partidului (cum ar fi Rareș Bogdan, care bătea cruci până în pământ în seara victoriei lui Klaus Iohannis contra Vioricăi Dăncilă). 

Fostul președinte al partidului, Florin Cîțu, nu a mai candidat - nici el, și nici măcar vreun membru al faimoasei „echipe Cîțu”. Sâmbăta trecută, venit proaspăt din SUA, Cîțu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PNL, după ce mai mulți lideri PNL i-au solicitat acest lucru și după ce l-au ignorat atunci când i-a chemat la o ședință statutară în care să discute chestiunea. La rândul lui, și Dan Vîlceanu a demisionat din funcția de secretar general al PNL.
 
Instalarea lui Nicolae Ciucă la șefia PNL după ce a fost înșurubat la cea a Guvernului României, îi pavează drumul spre Președinție, ca succesor al lui Klaus Iohannis, întru toate.
 
Iată cum s-a desfășurat congresul de azi al Partidului așa-zis „național” și așa-zis „liberal”. VIDEO
 
 
 Iată și discursul primului bărbat din stat în afară de Klaus Iohannis. VIDEO