ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O lucrare de butaforie jignitoare pentru locul în care a fost așezată, care pare să reprezinte o hidră cu 7 capete, a fost amplasată de Primăria Municipiului Iași în fața Voievozilor Români, lângă Casa Pogor. Trecătorii s-au arătat indignați de acest lucru și acuză primăria că a lucrat „noaptea, ca hoții”!
 
ACTUALIZARE: Autorul „operei”, care se vrea un „statement cultural”, este un anume Costi Ioniță. Lucrarea a mai fost expusă și pe locul statuii lui Lenin din Piața Presei, sub curatoriatul Ioanei Ciocan, personajul care a produs și blasfemia de la Art Safari, apărată de Vasile Bănescu de la Patriarhie.
 
Amplasarea ei este total jignitoare. Dacă „statement”-ul era politic, locul „Hidrei” era la Primărie sau Prefectură, la Parlament sau Președinție, nu în fața Voievozilor Români.

FOTO/VIDEO:
 
Ar putea fi o imagine cu monument
 

Reacțiile ieșenilor au fost pe măsură:

„Și Ieșenii ce fac,sunt *** pe ei de frică,de ce nu o dau jos de acolo?!.
Moldoveni fătălăi care fac de râs istoria și pe ȘTEFAN CEL MARE,Bine că sunt mari în gură când nu trebuie”
 
*

„Este plină România de trădători sataniștii, trebuie doborâtă la pămant asemenea statui sataniste !”
 
*

„Putea fi expusă această statuie oriunde, dar nu în fața Voivozilor Moldoveni.”
 
*

„Păcat de banii cheltuiți pentru o asemenea statuie! Primarul este vinovat de această investiție macabră! Cât a luat șpagă?”
 
*

„Diavoli, pe banii contribuabililor. Ar trebui ca oamenii s-o darame. I-a intrebat careva daca sunt de acord ca banii lor sa fie cheltuiti pe satanizare?”, au fost câteva dintre comentarii.