ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Vladimirovici Putin a declarat marți că operațiunea militară a Moscovei din Ucraina își va îndeplini fără discuție ceea ce el numește a fi obiectivele „nobile”, potrivit Reuters și EFE, informează Agerpres.

Într-un discurs susținut la o ceremonie de premiere la Cosmodromul Vostocinîi în Extremul Orient al Rusiei, Putin a declarat că Moscova nu a avut altă opțiune decât să lanseze o operațiune militară pentru a proteja populația din Donbas, estul Ucrainei, și că o ciocnire cu forțele antiruse ale Ucrainei era inevitabilă, potrivit agențiilor ruse de presă.

„Obiectivele sunt foarte clare și nobile”, a afirmat președintele rus, în cadrul vizitei la Cosmodrom. „Forțele ruse au acționat curajos, eficient, nobil”, a punctat Putin. Liderul rus a mai spus că țara sa „nu poate fi izolată", potrivit agenției de știri RIA citată de ȘtiripeSurse.

El a fost însoțit de președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, aliat al său, cu care a pus bazele noilor faze ale „operațiunii speciale” din Ucraina.

În cadrul unei întrevederi între cei doi în Extremul Orient al Rusiei, liderul de la Kremlin a spus că Rusia și Belarus vor coopera în proiecte de infrastructură în domeniul spațial, potrivit agenției ruse de presă RIA.

Citiți și Zelenski și-a bătut joc de fanii lui! Putin de fane. HIMERELE DE LA KIEV ȘI MOSCOVA