ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adolescenta de 17 ani din Alba Iulia, care a murit sâmbătă , făcea exerciții, ca de obicei, și ridica o bară metalică, potrivit martorilor, în momentul în care s-a prăbușit fulgerător. Cei de acolo au sunat imediat la 112. Deși au venit în sprijin două echipaje medicale, copila nu a mai putut fi salvată, relatează ProTV.

ACTUALIZARE: La trei zile distanță de la tragedie, medicii legiști au comunicat rezultatul necropsiei, constatându-se că fata ar fi murit în urma unui infarc miocardic acut, care i-ar fi provocat insuficiență respiratorie.
 
Până se vor clarifica toate semnele de întrebare a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, conform procedurii.

Adolescenta era sportivă și, pe lângă faptul că mergea la sală, practica înotul. Astfel, colegii și profesorii de la liceul unde învăța adolescenta sunt în stare de șoc și nu își explică cum a fost posibilă o asemenea tragedie. 

În amintirea ei, elevii au adus flori și lumânări la intrarea în școală.

Cei de la ProTV au vorbit cu directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Alba:

„Au fost solicitate două echipaje, unul cu medic și celălalt cu asistent, la un caz de stop cardio-respirator la o sală de fitness. Când a ajuns echipajul nostru pacienta era deja în stop cardo-respirator, s-au efectuat manevre de resuscitare mai bine de o oră, dar din păcate nici prin metoda de defibrilare, cât și prin masajul cardiac extern nu s-a reușit obținerea revenirea la viață a pacientei”, a declarat Simona Străjan.

Despre adolescentă, Valer Cerbu, directorul Colegiului Național " Horea, Cloșca și Crișan" Alba Iulia a afirmat că era „O elevă liniștită, muncitoare, dedicată studiului doar cuvinte de laudă despre ea. Apreciată de elevi, foarte mulți prieteni în școală, apreciată de întregul colectiv didactic”.

Reporter: „Făcea sport de performață?”

Director: „A făcut înot, făcea și acum înot, dar nu de performanță, era o fire sportivă, dinamică.”

Trupul fetei a fost preluat pentru necropsie iar medicii legiști urmează să comunice exact ce ar fi putut cauza decesul ei fulgerător, conform sursei citate.

Amintim că fata era voluntară la Crucea Roșie Alba, care a încurajat și organizat campanii de vaccinare cu seruri experimentale Pfizer și Johnson în licee.