ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția metropolitană investighează petrecerea care a avut loc pe Downing Street, unde Boris Johnson a fost fotografiat în timp ce servea brânză și vin, alături de soția sa și alți 17 angajați, fără a păstra distanțarea socială, în timp ce regulile interziceau clar întrunirile, potrivit Daily Mail.

Un e-mail bombă care a fost dezvăluit aseară a dovedit că secretarul privat principal al lui Boris Johnson, Martin Reynolds, a invitat peste 100 de angajați să își aducă propriile băuturi în grădina din Downing Street  pentru a "profita la maximum de vremea frumoasă".

La acea vreme, doar două persoane aveau voie să socializeze afară, în timp ce se aflau la cel puțin doi metri distanță una de cealaltă, în conformitate cu măsurile luate la nivel național.

Cu toate acestea, se pare că aproximativ 40 de membri ai personalului s-au întâlnit în acea seară, de la ora 18.00, pentru băuturi și mâncare - inclusiv premierul și soția sa Carrie.

Viceliderul Partidului Laburist, Angela Rayner, a declarat: "Boris Johnson a demonstrat în mod constant că nu are nicio considerație pentru regulile pe care le pune în aplicare pentru noi ceilalți". 

Un purtător de cuvânt al poliției metropolitane a declarat: "Serviciul de poliție metropolitană este la curent cu numeroasele rapoarte referitoare la presupuse încălcări ale Regulamentului privind protecția sănătății pe Downing Street la 20 mai 2020 și este în contact cu Biroul Cabinetului".

În acea zi - 20 mai - forțele de ordine le spuseseră oamenilor că pot face un picnic, exerciții fizice sau sport în aer liber, cu condiția să fie „singuri sau cu persoanele cu care locuiesc”.

E-mailul lui Reynolds spunea: "Bună ziua tuturor, după ceea ce a fost o perioadă incredibil de aglomerată, ar fi frumos să profităm la maximum de vremea frumoasă și să bem niște băuturi la distanță socială în grădina No10 în această seară. Vă rugăm să vă alăturați nouă de la 6pm și să vă aduceți propria băutură!".