ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou cutremur s-a produs, miercuri seara, la ora 23:28 (ora României), în Gorj, magnitudinea seismului fiind de 4,1 pe scara Richter, conform INFP, citat de ȘtiripeSurse. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 15 km.

Seismul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis.

Un număr de peste 200 de replici au urmat cutremurului de magnitudine 5,7 produs marți în județul Gorj, cel mai mare în această zona seismică. Cutremurul anterior, de luni, a avut magnitudinea 5,2 și a avut 16 replici, cea mai mare având magnitudinea de 3,4.

Potrivit INCDFP, zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare. Ultimul cutremur estimat cu magnitudinea de 5,2 a fost produs 1943.

„Cele două cutremure au fost resimțite pe o arie extinsă cuprinzând Oltenia, Banat, Hunedoara, partea de nord-est a Serbiei și de nord-vest a Bulgariei. Efectele cutremurelor au scăzut semnificativ cu distanța. Sistemul de tip dublet seismic înregistrat zilele acestea reprezintă cea mai intensă activare a zonei de când avem date despre această regiune", subliniază INFP.

Potrivit Mondo TV, din primele informații, cutremurul a avut loc la 24 km de Târgu Jiu, chiar în Hobița, satul lui Brâncuși din comuna Peștișani, județul Gorj, Oltenia. Din fericire, casa marelui sculptor a cărui zi de naștere o sărbătorim peste câteva zile era deja dărâmata așa că nu a mai existat riscul prăbușirii ei.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews