ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă, este suspectat de eurosceptism, după ce din prima poză de grup a noului Cabinet a fost eliminat steagul Uniunii Europene. În partea dreaptă și stângă a grupului de miniștri apare doar steagul României. În pozele colective ale guvernelor anterioare simbolistica Uniunii Europene nu lipsea. Nu și de data aceasta.

Lipsa steagului UE a trezit reacția celor de la Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș, care suspectează că în acest fel noul guvern ar transmite un mesaj despre „o nouă direcție a României”.

„Greșeală de protocol sau mesaj clar privind direcția României în UE? Guvernul României, învestirea noului cabinet. Pentru prima dată după mulți ani în care steagul Uniunii Europene a stat lângă cel românesc, așa cum se întâmpla în cazul cabinetului Cioloș sau chiar cel condus de Victor Ponta, acesta a fost îndepărtat din poza oficială”, se spune într-o postare publicată pe pagina platformei România 100.

În  2015, steagul UE a fost eliminat din sala de conferință a guvernului polonez conservator și eurosceptic, condus atunci de Beata Szydlo. Fiind întrebată de jurnaliști despre motivele îndepărtării drapelelor UE, șeful guvernului a spus că „drapelul alb-roșu polonez este mai frumos”.