ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu toate că nu are studii superioare, așa cum cere fișa postului, Laurențiu Ciocăzanu a ajuns șeful redacției TVR, fără să dea vreun concurs, afirmă RomâniaTV.

Laurențiu Ciocăzanu a început să coordoneze activitatea Direcției Știri a Televiziunii Române de pe 1 septembrie 2022. A preluat poziția de la Cătălin Prisăcariu, care a fost silit să părăsească TVR după Scandalul „Te-ai pișat pe mine”: 
 
 
Ciocăzanu a intrat în echipa TVR în martie 2022, după ce a câștigat un concurs pentru jurnalist cu studii medii în TVR. El este cunoscut ca un adulator înfocat al lui Dacian Cioloș și Monicăi Macovei.

RomâniaTv.net a solicitat un punct de vedere din partea lui Laurențiu Ciocăzanu, care s-a scuzat în repetate rânduri, conform conversațiilor de mai jos (FOTO):
 
 


Cei de la Serviciul de Comunicare au transmis astfel:
 
„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, domnul Laurențiu Ciocăzanu a fost desemnat să exercite, interimar, sarcini suplimentare de Coordonator cu atribuții de director al Direcției Știri. În consecință, nu a fost organizat concurs pentru ocuparea acestei poziții”.

La întrebarea despre cum un jurnalist cu studii medii a putut ocupa o funcție de coordonare într-o instituție publică, TVR a afirmat că:
 
„Legislația în vigoare nu interzice, pentru personalul contractual, numirea unei persoane cu studii medii pe o funcție de conducere”.
 
Ciocăzanu a avut și o scurtă experiență ca proprietar de restaurant în Spania, unde a fost și ospătar (FOTO sus). Apoi a înființat un site cu Grigore Cartianu, care primea bani direct de la PNL pentru a spăla imaginea partidului, conform unor dezvăluiri online publicate chiar de către Europa Liberă, după ce aceste informații au circulat în mediile jurnalistice. FOTO jos: