ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol de opinie din arhiva NapocaNews despre noul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea:

N-am înțeles niciodată de ce se bucură unii când vine câte un străin si le spune: "Vai, ce țară frumoasă aveți…” continuând în gândul lui cu "…păcat că e locuită!”. Așa și cu Charles, condamnat să rămână prințișor până la adânci bătrâneți. De ce s-or entuziasma unii că face reclamă Transilvaniei, nu știu. De fapt, bietul român reacționează pavlovian: după ce este asasinat mediatic cu identificarea lui drept „rom”, se entuziasmează la știrea că aceiași denigratori ai lui recunosc că ar avea o casă frumoasă. "So”? Totuși, repet, de ce ne-am bucura că vine câte unul și se uita la giuvaerul numit România ca într-un galantar, suflând praful de peste el cu gândul cum să și-l pună pe deget sau să-l facă bucăți-bucăți?

M-aș fi bucurat ca Prințul Charles să spună la el acasă – când media britanică ne supunea unei adevărate campanii de desființare, portretizându-ne drept niște abrutizați cretini și hoți – "Tovarăși ziariști, nu-i chiar așa! Românii sunt români, țiganii sunt țigani, ungurii sunt unguri!”. Dar n-a făcut-o, deși știe foarte bine diferența, din vreme ce, când bate "feuda” lui, Transilvania, românii sunt puși să asude la "concursuri de cosit iarba” (!) în timp ce Prințul Charles se relaxează cu groful Kalnoky ascultând "muzica specifică zonei”, un ceardaș "secuiesc”.

Nu s-a întrebat nici unul dintre bieții români care reacționează conform experimentului la clopoțelul lui Charles de ce nu este întâmpinat prințul bătrân pe pământ românesc de membri ai "Casei Regale” a României ci de grofi unguri ca "Contele” Kalnoky? Dar ce-ar zice aceeași bieți români dacă ar afla că prințul transilvan se opune de 11 ani construirii autostrăzii Transilvania (FOTO arhivă în bază)?

Acum, serios, ori suntem înapoiații Europei fără nici o autostradă, pentru că așa vrea Charles, timp în care noi ne auto-înjurăm că nu suntem în stare să construim una, ori suntem prea corupți ca să facem una, caz în care ne putem întreba ce aport are traficul de influență exercitat de domnișorul de Wales la nivel înalt, încă din 2004, pe această temă? Eu unul sunt "eco” total: nu vreau nici o autostradă în România și chiar propun demolarea celor câțiva kilometri construiți până acum, așa că nu pot fi acuzat că aș avea interese potrivnice prințului Charles. Dar acum că și-a făcut și o fundație pentru Transilvania, poate ar trebui, totuși, să-l avertizeze cineva că nu dă bine să se oficializeze drept agent al revizionismului maghiar, după cum tot dă semne de ani buni încoace.

Să notăm informarea și formularea Ambasadei Marii Britanii la București: "Pe langa casa din Viscri, Fundatia Caritabila a Printului de Wales din Marea Britanie, mai detine o proprietate in Valea Zalanului (Zalanpatak) in judetul Covasna. ASR a incurajat achizitionarea acestor proprietati in dorinta de sprijini pastrarea patrimoniului si protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele doua proprietati – administrate de Contele Kalnoky si sotia sa Anna – sunt deschise publicului si pot fi inchiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale Fundatiei Printul de Wales.” Radio România Actualități adaugă: "Organizația este guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiți de Prințul de Wales. Aceștia sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson si Contele Kalnoky. Director Executiv este Aura Woodward, născută în România.”

Ar putea să ne spună administratorii fundațiilor și proprietăților princiare ce mai crede prințul despre Autostrada Transilvania? Să mai așteptăm, să o construiască Ungaria?

Sursa: NapocaNews, 2015

Citiți și Prințul Charles, agent al revizionismul maghiar. Actualitatea Clasicilor

FOTO ARHIVĂ: